سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جامعه پزشکی ما به استفاده از ربات برای انجام طبابت اعتقادی ندارد


 

  • جامعه پزشکی ما به استفاده از ربات برای انجام طبابت اعتقادی ندارد

    رییس انجمن انفورماتیک پزشکی ایران با بیان این‌که جامعه پزشکی ما به استفاده از ربات برای انجام طبابت اعتقادی ندارد، تاکید کرد: جامعه‌ پزشکی از هوش مصنوعی و تکنولوژی بیشتر استفاده کند. چرا که در آینده نه چندان دور شاهد اتفاقات عجیب و غریبی در زمینه بهداشت دنیا خواهیم بود و با تولید ربات پزشک‌ها نقش پزشکان عوض می‌شود و کیوسک‌های بهداشتی جای پزشکانی که در مطب هستند را می‌گیرند.

    دکتر حمید مقدسی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کشور ما در زمینه‌ هوش مصنوعی در بخش انفورماتیک پزشکی سابقه‌ تقریباً 10 ساله دارد و با تولید نرم‌افزارهای مختلف به تشخیص بیماری، مراقبت از بیمار و خودمراقبتی به جامعه‌ پزشکی کمک کرده‌است.

    مقدسی با اشاره به ایجاد سیستم‌های «تصمیم‌یار کلینیکال» در دانشگاه‌های علوم پزشکی بیان کرد: برنامه داریم این سیستم‌های تصمیم‌یار را به سطح سیستم‌های خبره برسانیم؛ سیستم‌های خبره در واقع بیانگر این هستند که یک ماشین هوشمند بتواند به جای یک متخصص کار کند.

    عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی ضمن انتقاد از این موضوع که "جامعه پزشکی ما اعتقادی به استفاده از ماشین برای انجام طبابت ندارد"، در تشریح این وضعیت گفت: پزشکانی هستند که از کامپیوتر در کارشان استفاده می‌کنند، ولی تعدادشان اندک است؛ اغلب پزشکان تمایلی ندارند از هوش مصنوعی یا سیستم‌های خبره استفاده کنند، جامعه‌ پزشک ما تا اندازه‌ای با سیستم‌های تصمیم‌یار پزشکی که بر پایه‌ راهنمای پزشکی هستند، موافقت دارند؛ ولی سیستم‌های تصمیم‌یار بر پایه هوش مصنوعی که داده‌ها را ترکیب می‌کنند و نقشه می‌سازند را نمی‌توانند بپذیرند.

    این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه جوامع غربی به کیوسک‌های بهداشتی و پزشکان ماشینی (machines doctor) روی آورده‌اند، گفت: چون جامعه‌ پزشکی آنها با IT عجین و مأنوس است و مردم تمایل به تکنولوژی دارند، جامعه پزشکی نیز هراسی از استفاده‌ آن ندارد، ولی جامعه پزشکی ما ربات پزشک‌ها را مورد وثوق خود نمی‌دانند، آنها معتقدند نیستند که می‌توان از عملکرد این ربات‌ها اطمینان حاصل کرد.

    مقدسی ضمن اینکه هوش مصنوعی را بخش جدا نشدنی از زندگی انسان دانست، پیش بینی کرد: اگر تا یک دهه‌ دیگر از انسان بپرسند مادر علوم چیست، به اشتباه خواهد گفت ITC (فناوری ارتباطات و اطلاعات )، به این دلیل که هر جایی وارد می‌شوند فناوری ارتباطات و اطلاعات دیده می‌شود.

    رییس انجمن انفورماتیک پزشکی ایران در ادامه با اشاره به اینکه در آینده نه چندان دور شاهد اتفاقات عجیب و غریبی در زمینه بهداشت دنیا هستیم، اظهار کرد: با تولید ربات پزشک‌ها نقش پزشکان عوض می‌شود و کیوسک‌های بهداشتی جای پزشکانی که در مطب هستند را می‌گیرند. درواقع نیروی انسانی کم نمی‌شود، تنها نقشش عوض می‌شود. پزشکان نقش‌های برنامه‌ریزان حوزه بهداشت کشورها را می‌گیرند، در مرکز دانش قرار می‌گیرند و سپس دانش ربات پزشک‌ها را آپدیت می‌کنند.

    رئیس انجمن انفورماتیک پزشکی با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در زمینه‌های دیگر بیان کرد: کشورهای توسعه یافته سرمایه‌گذاری‌های زیادی در این زمینه می‌کنند، حتی می‌توانند به کمک آن کشورهای دیگر را تحت سلطه قرار دهند و رأی مردم را تغییر دهند.

    وی در پایان تاکید کرد: ما افراد نخبه و شرکت‌های خلاق زیادی برای تولیدات داریم، ولی امکانات کافی نداریم، کشور ما باید بیشتر به هوش مصنوعی اهمیت دهد، همچنین بودجه‌ بیشتری را به آن اختصاص دهد.

    انتهای پیام