تضاد غمانگیز بین دو دنیایی که در آن زندگی میکنیم
- تضاد غمانگیز بین دو دنیایی که در آن زندگی میکنیم
به گزارش «تابناک باتو»؛ «یوقور گالنکوش» هنرمند اهل ترکیه با قرار دادن دو عکس در کنار هم، مسائل مهمی را نمایش میدهد که دنیای امروز با آن مواجه است مثل بیعدالتی اجتماعی و جنگ. او با این کار میخواهد تضاد بین دو دنیای مختلفی را نشان دهد که در آن زندگی میکنیم.
او این کار را از زمانی آغاز کرد که ترس و ناامیدی را در چشم کودکان پناهندهای دید که در آرزوی رسیدن به اروپا بودند. یوقور میگوید: «من فکر میکنم ما هیچ چیزی درباره جنگ، قحطی و سایر مسائل مهم نمیدانیم. شاید اکنون در صلح زندگی کنید، اما تا وقتی این مشکلات ادامه دارند، ممکن است از نزدیک با آنها روبرو شوید. من به عنوان یک هنرمند معتقدم که هنر استاد همه زبانهاست. مدت زیادی است که از هنر برای ایجاد آگاهی و بیداری جوامع استفاده میشود. من میخواهم تفاوت کشورهای توسعه یافته و توسعهنیافته را نشان دهم. کشورهای توسعه یافته در صلح و آرامش زندگی میکنند، اما میخواهم به آنها یادآوری کنم که مردم کشورهای توسعهنیافته در رنج، جنگ و گرسنگی زندگی میکنند. همچنین میخواهم به کشورهای توسعهنیافته یادآوری کنم که میتوانند دولت بهتری انتخاب کنند و به اندازه کشورهای توسعهیافته قوی و صلحآمیز باشند.»
سوریهترکیه، 2014
زنی که از مقابل چادر پناهندگان سوری در ترکیه عبور میکند.
یونان، 2015
پناهنده سوری دخترش را به مرز یونان با مقدونیه میبرد.
سوریه
ابوعمر 70ساله در حلب روی تختخواب ویرانش نشسته، پیپ میکشد و به موسیقی گرامافون خود گوش میدهد.
یمن
درگیری چهارساله بین یمن و حوثیها این کشور فقیر را به سوی قحطی سوق داده و 5.2 میلیون کودک در خطر جدی گرسنگی قرار دارند.
عراق
ساختمانهای ویران شده در موصل از قاب پنجره یک هتل ویران در شهر
سودان جنوبی، 2017
ویکی 4ساله، برس مو را در دهانش نگه داشته و در اردوگاه ترانزیت اوگاندا راه میرود. جنگ داخلی در سودان جنوبی دهها هزار نفر را کشت و در عرض سه سال 1.5 میلیون نفر را آواره کرد و بزرگترین بحران پناهندگان جهان را ایجاد کرد.
لیبریا
کودک مبارز در مرکز آموزش نظامی در جنگ داخلی لیبریا
مدیترانه
پناهندگان و مهاجران از اریتره، مالی، بنگلادش و سایر کشورها منتظرند سوار قایق تفریحی شوند تا از طریق دریای مدیترانه نجات پیدا کنند.
سوریه
ریزش بمب از جنگنده MIG-23 در شرق دمشق
روهینگیا، 2017
دختر پناهنده روهینگیایی در کنار پناهجویانی که از میانمار به بنگلادش گریختند.
عراق، 2004
علی ناصر فدیل 4ساله که در بیمارستان صلیب سرخ ایتالیا بستری شده است. او دست و پای چپش را در اثر حمله هوایی نیروهای آمریکایی از دست داده که پدربزرگش و 9 نفر دیگر را در فلوجه کشتند.
پاکستان، 2012
کلاس کاملا ویرانشده بعد از حمله طالبان در سوابی
سوریه، 2015
کودک سوری روی تانک نشسته است.
سوریه
کودک 9 ساله مهمات استفاده شده را جمع میکند تا به عنوان فلز بفروشد.
پرو
شیر سیرک که یک چشمش را از دست داده و در قفس نشسته است.
هند، 2003
مردم برای آب کشیدن از یک چاه بزرگ در روستایی در غرب هند جمع شده اند.
سوریه
روهینگیا
نقاشی دختربچه 12سالهای به نام کورشیدا را میبینید. او یک ماه قبل از این عکس از روستای بوراشیداپارا در میانمار به بنگلادش فرار کرده بود. نقاشی او صحنه فرار مردم روستا را نشان میدهد. نیروهای نظامی همه جا تیراندازی میکردند، خانهاش را آتش زدند، گلوی خانوادهاش را با چاقو بریدند، خواهر تازه به دنیا آمدهاش را به ضرب گلوله کشتند، هلیکوپتر بر سرشان بمب میریخت و همسایهها در حال فرار مورد اصابت گلوله قرار میگرفتند. 60درصد از 420هزار روهینگیایی که به بنگلادش گریختند کودک بودند، بسیاری از افراد زیر 18 سال شاهد کشته شدن اعضای خانواده سوختن خانههایشان بودند.
عراق، 2013
کودکان خانواده آواره پناهجوی سوری به جای بالش روی سنگ جدول خیابانهای اربیل خوابیده اند.
سوریه، 2012
زن مجروحی که هنوز در شوک است بیمارستان دارالشفا در حلب را ترک میکند. دهها شهروند سوری کشته شدند، چهار کودک در میان آنها بودند.
بوسنی، 1993
زندگی روزانه در سارایوو، بوسنی و هرزگوین در سال 1993. روی دیوار نوشته شده: «به جهنم خوش آمدید»
افغانستان
کودکان قربانیان بیگناه جنگهای وحشیانه هستند. سال گذشته 10 کودک افغان در حال رفتن به مدرسه بودند که با یک خمپاره منفجرنشده روبرو شدند. آنها نمیدانستند خمپاره چیست یا چه خطراتی دارد، آن را برداشتند و بردند که ناگهان منفجر شد... سه کودک کشته و هفت کودک قطع عضو شدند. این فقط یک حادثه است؛ تصور کنید در این سالها چند کودک و شهروند بیگناه در حملات طالبان و آمریکا و نیروهای ملی کشته یا مجروح شده اند!
سوریه
هواپیمای بدون سرنشین
منبع: برترین ها
فیلم لو رفته جدید رو دیدی؟!
- فیلم لو رفته جدید رو دیدی؟!
«تابناک باتو» ـ شبکههای اجتماعی هر روز گوشههای بیشتری از زندگی کاملاً خصوصی برخی مسئولان را افشا میکنند؛ از گاف وزیر و وکیل گرفته تا دسته گل فرزندان سفیر و استاندار و شهردار. فیلمهایی که برخی از آنها نشان میدهد کاملاً هدفمند و با برنامهریزی ثبت و ضبط و در فضای مجازی منتشر شده است.
در کنار کسانی که میگویند نباید با استقبال از این فیلمها باعث شویم قبح این عمل ریخته شود و دیگران هم تشویق شوند تا از هر کسی که دوست ندارند و نمیپسندند مخفیانه فیلم و انتقام بگیرند و به بازار چشم انتظار مخاطبان سرازیر کنند، کسانی هم هستند که میگویند این نور تاباندن بر تاریکخانه کسانی است که مدام برای ما نسخه میپیچند اما «چون به خلوت میروند آن کار دیگر میکنند». باید این افراد را رسوا کرد تا مایه عبرت دیگران شوند.
موافقان و مخالفان استدلالهای خودشان را دارند اما انتشار این گونه فیلمها ابعاد دیگری به جز تسویه حسابهای شخصی دارد و آن هم دلسردی مردم است.
در واقع گروهی از آنها فکر میکنند وقتی مسئولانی مدام مشغول «آن کار دیگر» هستند، پس چه کسی کشور را مدیریت میکند؟ اینکه گفته شود این افراد عده بسیار اندکی هستند هم مرهم نیست، چون منتقدان عنوان میکنند فیلم اینها فقط منتشر شده و چه بسیارند آنها که هنوز تشتشان از بام به زیر نیفتاده است!
در جامعهای که مدام رواداری، چشم بستن بر گناه دیگران، حفظ آبرو و ... تبلیغ و تشویق میشود انتشار این فیلمها موضوع سادهای نیست. استقبال از آنها هم دلایل و ریشههایی دارد.
جوانها میگویند وقتی عکس زلف پریشان ما را از داخل خودروی شخصیمان ثبت میکنید و به واسطه آن احضار میشویم، چطور انتظار دارید ما فیلم تخلف مسئولان را فاش و دست به دست نکنیم؟ فقط آبروی شما مهم است؟
مرز میان حریم خصوصی و حریم عمومی شکسته شده است، فضای مجازی هر روز از ضخامت آجرهای پیرامون ما کم میکند و می بینیم در خانه ای با دیوارهای شیشه ای نشسته ایم، هیچ چیزی برای پنهان کردن وجود ندارد و هر صبح که از خواب بیدار می شویم ممکن است فیلم و عکس محرمانه خودمان هم دستمان برسد! شهر تا این اندازه ناامن شده و آنکه بالاتر نشست، لاجرم استخوانش سختتر خواهد شکست.
فارغ از نوع رابطه میان زن و مردها درفیلمهای افشا شده، بخش بزرگی از جامعه این رفتار را مقابله با ریاکاری ترجمه میکند و به نظر میرسد روند افشای این فیلمها هم شتاب پیدا کرده و تهیه و تولید آن هم ابعادی فراتر از دعواهای شخصی دارد. کسی آماری از آنها که فیلمشان گرفته شده و حقالسّکوت میدهند دارد؟
احسان محمدی
نیمههایی که نگاهتان را به دنیا عوض میکند
- نیمههایی که نگاهتان را به دنیا عوض میکند
یادتان میآید وقتی بچه بودیم دوست داشتیم اسباب بازیها را از وسط باز کنیم و ببینیم داخلشان چه خبر است؟ ظاهرا این کنجکاوی پایان ندارد و همیشه با ما میماند. در این مطلب قصد داریم ببینیم داخل چیزهای عادی که هرروز میبینیم چه خبر است.
به گزارش «تابناک باتو»؛ یادتان میآید وقتی بچه بودیم دوست داشتیم اسباب بازیها را از وسط باز کنیم و ببینیم داخلشان چه خبر است؟ ظاهرا این کنجکاوی پایان ندارد و همیشه با ما میماند. در این مطلب قصد داریم ببینیم داخل چیزهای عادی که هرروز میبینیم چه خبر است.
استخوان
کنگر فرنگی
توپ فویل آلومینیومی
مار زنگی
مبل
مروارید
ماشین حساب مکانیکی
سالن کنسرت
کیوانو (Kiwano)
صدف ملوانک
زیردریایی شوروی
درایو دیسک سخت
گوشماهی
ریشه نیلوفر آبی
بلوط سفید فسیل شده
آتش بازی
آکاردئون
سیگار
باتری
برگ آلوئهورا
خمیر دندان
غلاف کاکائو
عقیق
منبع: برترینها
.: Weblog Themes By Pichak :.