سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طرز تهیه نان قندی


 

  • طرز تهیه نان قندی

    طرز تهیه نان قندی«تابناک باتو» در بین انواع نان سنتی مثل فطیر، شیرمال، ساجی، کسمه و … پخت و خوردن نان قندی یعنی همون نان نازک و شیرینی که در بیشتر قنادی‌ها و فروشگاه‌ها وجود داره هم خیلی دوست داشتنی است و هم خیلی راحت که خوشبختانه تهیه اش نیازی به دستگاه و وسیله خاصی نداره و هر کسی به راحتی با کمترین هزینه می‌تونه توی خونه نان شیرین تهیه کنه و در وعده‌های صبحانه و عصرانه همراه شیر و چای سرو کنه که خوردنش حسابی می‌چسبه.

    طرز تهیه نان قندی

    مواد لازم برای نان قندی
    آرد سفید 90 گرم
    سبوس گندم 10 گرم
    کره ذوب شده 50 گرم
    شیر 1/4 پیمانه
    بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
    پودر هل 1 قاشق چایخوری
    پودر شکر 1/3 پیمانه
    زرده تخم مرغ 1 عدد
    کنجد و سیاهدانه به میزان لازم

    تهیه نان خانگی از این جهت که با مواد اولیه مرغوب تهیه می‌شه طرفدار بسیار داره و به راحتی می‌شه مواد و طعم دهنده‌های مختلف و مفیدی رو با مواد مخلوط کرد تا نان‌های متنوع و متفاوتی داشته باشید و هم چنین هنگام بافت نان می‌توان خلاقیت به خرج داد و افراد خانواده رو به راحتی برای خوردن دست رنجتون ترغیب کنید.

    خب حالا نوبت این شده که بهتون نان قندی خوشمزه رو آموزش بدم تا با درست کردنش بتونید سرگرمی دلنشین و مفیدی داشته باشید. یادتون نره هنگام تهیه خمیر سعی کنید بچه‌ها رو در انجام کار شرکت بدین تا بیشتر راغب به خوردن نان مخصوصا نان‌های سالم بشن. خوشحال می‌شم در ادامه همراه من باشید تا با فوت و فن تهیه نان خوشمزه قندی آشنا بشید.

    طرز تهیه نان قندی

    مرحله اول:

    کرده ذوب شده و پودر شکر را با همزن به خوبی مخلوط کنید تا یکدست و سبک شود.

    مرحله دوم:

    در این مرحله شیر، هل و بیکینگ پودر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد مخلوط شود.

    مرحله سوم:

    سبوس گندم را اضافه کنید و هم بزنید.

    مرحله چهارم:

    آرد را به تدریج بیافزایید تا خمیر نسبتا شل و چسبناکی داشته باشید. (دقت کنید خمیر نان قندی سفت نیست)

    مرحله پنجم:

    سینی فر یا قالب 20 در 30 را کمی چرب و آرد پاشی کنید و خمیر را به ضخامت دو میلی متر به طور یکسان و با دست چرب شده در سینی پهن کنید و روی آن را با چنگال سوراخ کنید.

    (می توان به جای آرد پاشی کردن کف سینی کاغذ روغنی پهن کرد)

    مرحله ششم:

    زرده تخم مرغ را با چنگال بزنید تا از حالت لختگی خارج شود و بعد با برس قنادی روی سطح خمیر بمالید و سپس روی خمیر مقداری کنجد، سیاه دانه یا انواع مغز خوراکی بپاشید.

    مرحله هفتم:

    سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه قرار دهید و بعد از آن گریل فر را به مدت ده یا پانزده دقیقه روشن کنید تا روی نان قندی حسابی طلایی شود.

    نکات کلیدی تهیه نان قندی

    – برای تهیه این نان صبحانه می‌توان از آرد سبوس دار کامل به میزان 100 گرم استفاده کرد.

    – کره را به روش بن ماری ذوی کنید یعنی ظرف کره را روی بخار کتری قرار دهید تا به صورت غیر مستقیم ذوب شود.

    – روغن جامد را می‌توان جایگزین کره کرد.

    – اگر می‌خواهید نان قندی نرم داشته باشید آن را در ظرف دربسته قرار دهید وگر نه بگذارید در مجاورت هوا تا خشک شود.

    ایران کوک




خوراک مرغ و اسفناج سرخ‌شده؛ مغذی در عین سادگی


 

  • خوراک مرغ و اسفناج سرخ‌شده؛ مغذی در عین سادگی

    خوراک مرغ و اسفناج سرخ‌شده؛ مغذی در عین سادگیبه گزارش «تابناک با تو»؛ خوراک مرغ با اسفناج یک غذای ساده، مغذی و خوش طعم است. این یک دستورالعمل کامل و درست است که یک ناهار عالی را به شما می‌دهد. این غذا خودش به تنهایی خوشمزه و سیر کننده است، اما می‌توانید آن را با برنج و یا نان هم سرو کنید.

    این دستورالعمل ترکیب شگفت انگیزی از مرغ سرخ شده است. سس گوجه و اسفناج نرم که با کمی نمک و فلفل سیاه، طعمی ملایم پیدا کرده است. این یک نوع غذای ظاهرا سنتی با ترکیبی ساده است. این غذا خودش به تنهایی کامل است، اما اگر با برنج، پاستا یا گِمنه همراه شود، عالی خواهد بود.

    خوراک مرغ و اسفناج سرخ‌شده؛ مغذی در عین سادگی

    مراحل درست کردن این مرغ و اسفناج با اسفناج بسیار آسان است. مقداری روغن را در ماهیتابه گرم کنید، مرغ را اضافه کنید و با مقداری نمک و فلفل سیاه مزه‌دار کنید. مرغ را تا زمانی که قهوه‌ای شود، سرخ کنید. سس گوجه را بریزید و کمی بپزید. اسفناج را اضافه کنید و تا زمانی که نرم شود، بپزید. یک یا دو این کار را انجام دهید. بعد از اینکه اسفناج تفت خورد، آماده است.

    این دستورالعمل بسیار قابل انعطاف است، می‌توانید اسفناج را کمتر یا بیشتر کنید و همینطور مرغ را هم به همین صورت. همچنین از کیل به جای اسفناج استفاده کنید. این سبزی هم به همان میزان خوب است. البته به این معنا نیست که با مواد تشکیل دهنده زیاد، آن را سنگین کنید به همین دلیل فقط از نمک و فلفل سیاه استفاده می‌شود، البته در صورت دلخواه می‌توانید ادویه‌های بیشتری استفاده کنید. هر تغییری که می‌خواهید بدهید، اما سس گوجه‎فرنگی را فراموش نکنید، وجود این سس برای یکدست کردن غذا، ضروری است.

    مواد لازم

    ران مرغ بدون استخوان: 1/2 کیلوگرم
    اسفناج کوچک: 1/2 کیلوگرم
    پیاز: 1 عدد، نگینی شده
    سس گوجه: 1 پیمانه
    نمک: 1 قاشق چای‌خوری
    روغن: 1 قاشق غذاخوری

    خوراک مرغ و اسفناج سرخ‌شده؛ مغذی در عین سادگی

    طرز تهیه

    1. روغن را در ماهیتابه و روی حرارت بالا گرم کنید تا زمانی که به جلز و ولز بیفتد. پیاز‌ها را اضافه کرده و تفت دهید تا زمانی که تغییر رنگ دهند و کمی تیره شوند.

    2. مرغ را به تکه‌های کوچک تقسیم کرده و به ماهیتابه بیفزایید. آن‌ها را با نمک و فلفل مزه‌دار کنید. سپس تفت دهید تا زمانی که سرخ شده و قهوه‌ای شوند.

    3. سس گوجه را ریخته و به مدت 5 دقیقه دیگر بپزید.

    5. بیبی اسفناج یا همان اسفناج‌های جوان را بدون خرد کردن داخل ماهیتابه بریزید و حدود 1 تا 2 دقیقه یعنی تا زمانی که نرم شوند، تفت دهید.

    6. پس از این زمان، بلافاصله از روی حرارت بردارید.

    7. آن را با برنج، گمنه، کینوا و یا حتی نان سرو کنید.

    خوراک مرغ و اسفناج سرخ‌شده؛ مغذی در عین سادگی

    نکات مهم

    * بیبی اسفناج یا اسفناج جوان خیلی نرم است و سریع می‌پزد بنابراین نباید آن را زیاد روی گاز بگذارید. همینکه پژمرده و نرم شد آن را از روی گاز بردارید.
    * استفاده از اسفناج جوان خیلی عالی است، اما می‌توانید از هر سبزی برگی دیگر به انتخاب خودتان همانند کیل استفاده کنید.
    * به جای سس گوجه می‌توانید از گوجه‌های تازه استفاده کنید.
    * اسفناج را زیاد نپزید. پخت طولانی باعث می‌شود بیشتر مواد مغذی آن از بین برود. آن را به مدت نهایتا 2 دقیقه بپزید و بلافاصله از روی گاز بردارید.

    منبع: برترینها




مرغ و ریحان سرخ شده، غذای محبوب تایلندی


 

  • مرغ و ریحان سرخ شده، غذای محبوب تایلندی

    مرغ و ریحان سرخ شده تایلندی«تابناک باتو» اصل این غذا با ریحان تایلندی است که در این کشور رشد می‌کند. این ریحان طعم نعنا، دارچین و شیرین بیان را دارد. شما می‌توانید این غذای خوشمزه و متفاوت را ظرف مدت 40 دقیقه درست کنید. با این مقدار مواد می‌توانید برای 4 نفر غذا درست کنید.

     

    مرغ و ریحان سرخ شده تایلندی

    مواد لازم مرغ و ریحان سرخ شده تایلندی

    سینه مرغ خرد شده:700 گرم
    نشاسته ذرت:1 قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل سیاه:به میزان لازم
    روغن گیاهی:6 قاشق چایخوری
    پیاز نگینی خرد شده:1 عدد کوچک
    فلفل دلمه‌ای نگینی:2 عدد
    سیر له شده:6 حبه
    سرکه:2 قاشق غذاخوری
    سس سویا:2 قاشق غذاخوری
    ریحان تازه نصف شده:نصف 1 پیمانه
    برنج سفید پخته شده:برای سرو غذا

    طرز تهیه مرغ و ریحان سرخ شده تایلندی

    مرغ و ریحان سرخ شده تایلندی

    ابتدا سینه مرغ را پاک کرده و استخوان‌های آن را خارج کنید. سپس به قطعات 2 تا 3 سانتی متری خرد کرده و بعد از شستن خوب خشک کنید.

    تابه‌ای را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن بریزید تا داغ شود. نشاسته، نمک و فلفل را در کاسه‌ای بریزید و مرغ‌ها را در آن بغلطانید.

    سپس مرغ‌ها را داخل تابه خوب سرخ کنید. در این میان پیاز را خرد کرده و در تابه دیگری با روغن تفت دهید تا سرخ شود. سپس 6 حبه سیر را له کرده و اضافه کنید، در ادامه فلفل دلمه‌ای را نگینی خرد کرده و بیافزایید.

    در مرحله بعد سرکه و سس سویا را اضافه کرده و مرغ‌های سرخ شده را هم بریزید و کمی تفت دهید. یک پیمانه آب افزوده و اجازه دهید مواد برای 1 ساعت پخته و جا بیافتد.

    در چند دقیقه آخر طبخ برگ‌های ریحان را افزوده و شعله را خاموش کنید. در این مدت زمان برنج را به روش دلخواه طبخ کرده و با خوراک مرغ تایلندی سرو نمایید.

    نکات تکمیلی در مورد مرغ و ریحان سرخ شده تایلندی

    مرغ و ریحان سرخ شده تایلندی جزو غذای ملل - سایر میباشد
    زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20 دقیقه
    و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40 دقیقه میباشد.
    مرغ و ریحان سرخ شده تایلندی را می‌توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
    همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد.
    توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد.

    نمناک




درمان خار پاشنه چگونه است؟


 

  • درمان خار پاشنه چگونه است؟

    درمان خار پاشنه چگونه است؟به گزارش «تابناک با تو»؛ خار پاشنه، زایده ای استخوانی است که در استخوان پاشنه پا پدید می آید. مچ پای انسان مرکب از هفت استخوان است که بزرگ ترین آنها، استخوان پاشنه است. گاهی در این استخوان، یک زایده خار مانند تشکیل می شود که دردناک شده و می تواند در راه رفتن اختلال ایجاد کند. مهمترین علت دردهای پاشنه، خار پاشنه است؛ امّا جالب این جاست که این درد به علّت خار به وجود نمی آید؛ درواقع، درد را همان چیزی به وجود می آورد که باعث به وجود آمدن خار پاشنه هم هست. خار پاشنه در اثر التهاب فاسیای کف پا ایجاد می شود. فاسیای کف پا، یک باند پهن است که در کف پا از پاشنه تا انگشتان پا کشیده می شود. اگر به هر علّت، فاسیا ملتهب شود و این التهاب طول بکشد، می تواند باعث رسوب کلسیم در محل اتصال فاسیا به پاشنه پا شود. این رسوب غیر طبیعی کلسیم، به شکل یک زایده کوچک خارمانند است که به آن خار پاشنه گفته می شود. خار پاشنه به خودی خود دردناک نیست بلکه درد، ناشی از کشیدگی فاسیا است.

    درمان خار پاشنه چگونه است؟

    علل و عوامل

    چنانکه گفتیم، علّت بروز این بیماری، وارد آمدن فشار یا آسیب به بافت پاشنه پاست که به التهاب فاسیای کف پا و استخوانی شدن بست های کف پا منجر می گردد. عوامل متعدّدی می توانند این مساله را موجب شوند که به طور عمده عبارتند از:

    - اضافه وزن (خار پاشنه بیشتر در افراد چاق دیده می شود)

    - افزایش ناگهانی وزن در دوران بارداری

    - صافی کف پا

    - مشکلات بیو مکانیک ( ناهنجاری هایی که منجر به راه رفتن غیر عادی می شود)

    - ورم مفاصل کف پا به هر دلیل

    - پوشیدن کفش نامناسب (پاشنه خیلی بلند کفش، تنگ بودن کفش، کفش بدون پاشنه و صاف و …)

    - دویدن (راه رفتن زیاد از دویدن کمتر ضرر دارد)

    - ایستادن به مدت طولانی

    - مصرف چای، هم در ایجاد التهاب اوّلیه فاسیای کف پا و هم در رسوب ثانویه کلسیم و تشکیل خار پاشنه موثّر است
    علایم و عوارض

    خار پاشنه، عموما، خود را با درد می نمایاند. درد خار پاشنه، به صورت دردی مبهم است اما گاهی هم به صورت دردی تیز حس می شود و فرد ابراز می دارد که چیزی همچون سوزن درون پاشنه پاست که بر اثر فشارهایی مثل راه رفتن، درد ایجاد می کند. محل احساس درد در مرکز پاشنه یا لبه داخلی آن است؛ شدت درد خار پاشنه در ابتدای صبح، بعد از بیدار شدن و نیز بعد از استراحت، بیشتر است و با راه رفتن کم می شود. این درد ، در اولین قدم بعد از استراحت طولانی مدت، بسیار شدید است. راه رفتن روی سطوح سخت و نا هموار و حمل اشیاء سنگین، منجر به افزایش درد می شود. گاهی هم با وسیع شدن زایده، درد خود به خود نیز ایجاد می گردد که در حال استراحت هم باقی می ماند. در برخی حالات که هنوز بیماری پیشرفت چندانی ندارد، ممکن است که فرد کاملا بدون علامت باشد و بیماری وی،به طور اتّفاقی در عکس ساده رادیولوژی تشخیص داده شود.

    درمان

    فرد مبتلا، بر اثر درد به هنگام راه رفتن، سعی می کند فشار زیادی به پای مبتلا وارد نسازد؛ در نتیجه لنگان لنگان راه می رود و این لنگش، به مرور زمان و در صورت عدم درمان، موجب پیدایش ناراحتی هایی در قسمت تحتانی کمر و زانو می شود. بنابراین خار پاشنه را باید حتما مداوا کرد. اصول درمانی خار پاشنه ساده و شامل موارد زیر است:

    - استراحت: اولین قدم در درمان خار پاشنه، استراحت است در بسیاری از موارد دیده شده که استراحت به تنهایی حتی دردهای شدید را از بین برده است. همچنین بیمار بایداز ایستادن طولانی مدت هم خودداری کند.

    - کاهش وزن: در درمان خارپاشنه موثر است.

    استفاده از پد پاشنه: پد مخصوص خار پاشنه را می توانید از داروخانه ها تهیه نموده، به طور دایم در کفش خود استفاده کنید. پد، باعث کاهش فشار بر روی پاشنه و بهبود درد پا خواهد شد.

    درمان خار پاشنه چگونه است؟

    - انجام ورزش هایی که در درمان خار پاشنه موثر هستند :

    الف – کشش فاسیای کف پا: یک باند پهن در کف پا و زیر انگشتان پا قرار دهید و دو سر آن را در در دست گرفته بکشید به طوری که انگشتان پا به صورت نزدیک شوند. این وضعیت را به مدت سی ثانیه نگه دارید.هفت یا هشت مرتبه در روز، این کار را تکرار نمایید.

    ب – کشش تاندون آشیل: بایستید و یک پا را جلوتر از پای دیگر قرار دهید، پای جلویی را از زانو خم کنید. دقت کنید که تماس کف هیچ یک از پاها نباید با زمین قطع شود. در این حالت باید در پشت ساق، احساس کشش نمایید. این حالت را به مدت سی ثانیه نگه دارید و هفت یا هشت بار در روز انجام دهید.

    درمان خار پاشنه چگونه است؟

    ج – گرفتن خودکار با پا: یک خودکار را روی زمین قرار دهید و با پاها آن را از زمین بردارید به طوری که کل انگشتان پا اطراف خودکار را بگیرد. برای پنج ثانیه خودکار را به همین حالت نگه دارید. انجام این کار ، سه یا چهار بار در روز کافی است.

    د – نوشتن حروف الفبا: با انگشت بزرگ پا ، حروف الفبا را در هوا بنویسید. این کار را سه بار در روز برای هر پا ، انجام دهید.

    - استفاده از آب گرم: هر روز عصر یا صبح یا قبل از بیرون آمدن از رختخواب، به مدت پانزده دقیقه پاهایتان را در آب گرم قرار دهید. سپس پای خود را خشک کرده و به مدت پنج تا ده دقیقه با گوشت کوب به ملایمت روی پاشنه پا بکوبید. مراقب باشید ضربه هایتان محکم نباشد.

    - استفاده از یخ: در یک لیوان بستنی ، آب بریزید و در فریزر قرار دهید . پس از نیم ساعت یک چوب بستنی در لیوان قرار دهید و بگذارید کاملاً یخ ببندد؛ سپس چوب بستنی را در دست گرفته و به صورت دایره های هم پوشان روی پاشنه پا بکشید به طوری که هر دایره، نصف دایره قبل را بپوشاند. البته این روش تنها در کم کردن درد و التهاب موثّر است و نمی تواند باعث درمان بیماری شود.

    ـ کفی مخصوص کف پای صاف: چنانچه کف پایتان صاف است و قوس طبیعی خودش را ندارد؛ از کفی های خاص به منظور حفظ قوس کف پا بهره ببرید.

    سایر درمان های رایج در طبّ کلاسیک

    مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروییدی (مثل استامینوفن، بروفن، مفنامیک اسید و ایندومتاسین) به عنوان مسکّن، تزریق کورتون به عنوان ضدّ التهاب، استفاده از دستگاه الکتروتراپی از روش های مورد استفاده در طبّ کلاسیک هستند. اگر درمان با شیوه های مزبور امکان پذیر نشود، با عمل جراحی خار پاشنه خارج می شود.

    پس از بهبودی، توصیه به استفاده طولانی از پد پاشنه و ورزش های کششی، مصرف کمتر چربی ها و افزایش مصرف ویتامین C می شود.

    «طبیب اصفهانی» می گوید:

    «خَلَد گر به پا خاری، آسان برآید چه سازم به خاری که بر دل نشیند»

    ما هم با طبیب اصفهانی هم عقیده ایم. درمان خار پاشنه ساده است؛ ساده تر از آنچه که گفته شد. با انجام اقدامات درمانی ذیل، بیمار به مدّت طولانی – و گاه تا پایان عمر – از شرّ درد و آزار خار پاشنه راحت خواهد شد. البته اقدامات فوق الذّکر – به جز داروهای شیمیایی و جرّاحی – هم مورد تایید ما هستند؛ امّا میزان اثربخشی آنها کمتر از روش هایی است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

    خار پاشنه یک درد سرد است. طبق یک قانون، تقریباً هر دردی که در شب و یا با استراحت بیشتر می شود و با فعّالیت، گرم کردن و مانند آن کمتر می شود؛ دردی است سرد و راه درمان آن هم استفاده از گرماست. درمان خار پاشنه در طبّ سنّتی هم بر اساس همین اصل استوار است.

    1- ماساژ: یکی از بهترین راه ها برای درمان خار پاشنه، ماساژ پاشنه پا و اطراف تاندون آشیل با یک روغن گرم(روغن زیتون، سیاهدانه، کنجد، هسته قیسی، نارگیل، شترمرغ، کوهان شتر و …) است.

    این کار بهتر است شب ها قبل از خواب انجام شود و ماساژ تا جذب کامل روغن به پوست ادامه پیدا کند. اضافه کردن کمی فلفل، دارچین یا زنجبیل به روغن و کشیدن یک پلاستیک فریزر روی محلّ ماساژ، اثر درمانی را بسیار بیشتر می کند. معمولاً کاهش درد از همان روز اوّل ملموس است و کم کم کامل می شود. اغلب، تداوم روغن مالی، به تنهایی بیماری را درمان می کند.

    2- گرم نگه داشتن موضعی: پیشنهاد ما آن است که به جای استفاده از پدهای معمول، تکّه ای پشم در کفش خود و زیر پاشنه پا قرار دهید و اثرات درمانی فوق العاده آن را مشاهده کنید. پوشیدن جوراب پشمی، استفاده از کرسی در فصل سرما و ایستادن روی آجر داغ هم راه های مناسب دیگری هستند.

    3- حجامت یا زالواندازی: انجام این دو کار با کاهش سریع التهاب در پاشنه پا، اثر بسیار عالی در از بین رفتن بیماری دارد. اکثر مواقع یک بار حجامت یا زالواندازی کافیست؛ امّا در صورت ضرورت تکرار می شود. محلّ انجام حجامت یا زالواندازی می تواند دو طرف تاندون آشیل(به ویژه سمت داخل پا) باشد.

    4- پرهیز از مصرف غذاهای سردی: همان طور که گفتیم، خار پاشنه بیماری سردی است؛ بنابراین اگر بیمار در حدّ امکان از غذاهای گرمی در رژیم غذایی خود استفاده کند؛ خار پاشنه سریعتر بهبود خواهد یافت. برای مثال، تداوم در مصرف سیر، درد خار پاشنه را بهبود خواهد داد.

    بنابر همین استدلال، مصرف غذاهای سردی – از جمله بیشتر لبنیات – برای بیمار مضرّ خواهد بود.

    5- استفاده از کلسیم های طبیعی: با آن که گفتیم که خار پاشنه حاصل رسوب غیر طبیعی کلسیم در استخوان پاشنه است و علی القاعده انتظار می رود که مصرف غذاهای حاوی کلسیم، بیماری را تشدید کند؛ امّا به نحو جالبی، مصرف خوراکی کلسیم های طبیعی، شدّت بیماری را کم و آن را به تدریج درمان می کند. بهترین روش هم آن است که روزی 2-1 بار و هر بار نصف قاشق چایخوری پودر پوست تخم مرغ آسیاب شده را با کمی عسل روی زبان خود ریخته و ببلعید. مصرف روزی یک قاشق مربّاخوری پودر سنجد در نصف استکان عرق زیره هم می تواند شما را به نتیجه مطلوب برساند.

    6- با انجام اقدامات فوق الذّکر تقریباً می توانید مطمین باشید که به نتیجه مطلوب خواهید رسید. امّا دو نکته را فراموش نکنید:

    - اگر یبوست دارید آن را درمان کنید.

    - استرس از عوامل تشدید هر التهابی در بدن است؛ اگر به آن دچار هستید، به فکر درمانش باشید.

    منبع: عصر ایران




علت دردهای مشکوک در پشت سر


 

  • علت دردهای مشکوک در پشت سر

    علت درد در پشت سر + راهکار‌های درمانی و پیشگیری

    علت درد در پشت سر + راهکار‌های درمانی و پیشگیری «تابناک با تو»؛ برخی در زمان خستگی سردرد می‌گیرند، برخی زمانیکه خواب خوبی نداشته باشند، برخی در زمانی که گرمای زیادی را تجربه می‌کنند و ... که هر کدام از این سردرد‌ها به نوبه خود آزار دهنده است. اما برخی از افراد هستند که پشت سرشان درد می‌کند و دلیلی برای این موضوع پیدا نمی‌کنند.

    در همین راستا ما در اینجا قصد داریم تا دلایل درد در پشت سر را مورد بررسی قرار دهد و به راهکار‌هایی برای درمان و پیشگیری از آن اشاره‌ای داشته باشد، پس با ما همراه باشید.

    سردرد‌های آزاردهنده

    سردرد‌ها می‌توانند آزاردهنده باشند یا به علت شدت آن‌ها منجر به بروز مشکلات شدیدتر شوند. این درد‌ها ممکن است در هر جایی از سر رخ دهد.

    سردرد‌هایی که منجر به بروز درد در پشت سر می‌شود، می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. بسیاری از این علت‌ها از طریق علائم شناسایی می‌شوند.

    سردرد می‌تواند دلیل اصلی درد باشد یا اینکه نشانه ثانویه مشکلاتی باشد که در سایر بخش‌های بدن دیده می‌شود.

    همیشه توضیح دقیقی برای چرایی وجود سردرد‌های اولیه وجود ندارد و علت و موقعیت درد ممکن است متغیر باشد.

    تقریباً 50 درصد بزرگسالان حداقل یک بار در سال به سردرد‌های شدید دچار می‌شوند. این درد می‌تواند دردناک و عاجز کننده باشد. سردرد‌ها خیلی رایج هستند، یکی از آن‌ها درد پشت سر است.

    بیشتر آن‌ها فقط یک درد در پشت سر هستند که خود به خود از بین می‌روند، اما در بعضی موارد عوامل جدی باعث این درد پشت سر شده اند.

    سردرد ناشی از فشار

    سردرد ناشی از فشار از رایج‌ترین دلیل انواع سردرد به خصوص درد پشت سر است و می‌تواند از 30 دقیقه تا 7 روز طول بکشد.

    علت درد در پشت سر + راهکار‌های درمانی و پیشگیری

    علائم

    سفت شدن جلو و پشت سر

    درد خفیف قابل تحملی که غالباً طاقت فرسا می‌شود

    ورزش درد را تشدید نمی‌کند

    بدون حالت تهوع و استفراغ است

    درمان

    استفاده از مسکن‌ها مانند آسپرین یا استامینوفن برای درمان درد پشت سر ناشی از فشار کافیست. وقتی که این سردرد‌ها مرتب اتفاق می‌افتد استفاده از درمان‌های دیگر به کاهش دفعات و زمان سردرد کمک می‌کند.

    شل کردن عضلات

    درمان رفتار شناختی

    تکنیک‌های درمان سردرد با ماساژ

    درمان فیزیکی

    طب سوزنی

    دلایل و پیشگیری

    دلیل درد پشت سر ناشی از فشار همچنان نامشخص است، اما چند عامل تأثیرگذار در شکل گیری آن وجود دارد:

    استرس

    خستگی

    کمبود خواب

    کم کردن وعده‌های غذایی

    ساختار بدنی ضعیف

    ورم مفاصل

    درد‌های سینوسی

    کم نوشیدن آب

    علت درد در پشت سر + راهکار‌های درمانی و پیشگیری

    میگیرن

    میگرن یکی از رایج‌ترین انواع سردرد و درد پشت سر است که شروع آن از کودکی آغاز می‌شود و با افزایش سن افزایش می‌یابد. میگرن در بزرگسالی چند بار در هفته اتفاق می‌افتد (مخصوصا در بین زنان 35 تا 47 ساله).

    علائم

    درد شدید در یک طرف سر

    حالت تهوع و استفراغ

    اختلال دید

    حساسیت شدید نسبت به نور، بو و صدا

    عضلات و پوست حساس

    سردرد‌های طولانی به مدت چند ساعت تا چند روز

    ورزش درد را تشدید می‌کند

    گاهی اوقات میگرن توسط تشعشع نورانی پیش می‌آید که در آن فرد توسط نور چشمک زن و یا سایر اختلال بینایی میگرن را تجربه می‌کند.

    میگرن می‌تواند توسط عوامل مختلفی برای هر فرد ایجاد شود. این عوامل می‌توانند احساسی، فیزیکی، محیطی و یا مربوط به رژیم غذایی و درمان باشند.

    عوامل

    نگرانی استرس و افسردگی

    نور‌های چشمک زن و چراغ پر نور

    صدای بلند و بوی تند

    کمبود غذا

    نداشتن خواب کافی

    داشتن رژیم غذایی خاص مثل پنیر شکلات و کافئین

    تغییرات هورمونی

    دارو‌های ضد بارداری

    درمان

    میگرن توسط مواد تحریک کننده و التهابی که درد را از طریق حسگر‌های عصبی و رگ‌های خونی و مغزی منتقل می‌کنند، ایجاد می‌شود. آن‌ها توسط مصرف دارو‌های مسکن مانند آسپرین و استامینوفن و استراحت در اتاقی کاملا تاریک درمان می‌شوند.

    اگر این دارو‌ها تاثیر گذار نبودند در این صورت باید به پزشک مراجعه شود تا دارو‌های ضد میگرن مانند قرص سوماتریپتان را تجویز کند، دانشمندان معتقدند که این دارو‌ها باعث انقباض رگ‌ها می‌شوند. این انقباض تاثیر میگرن روی مغز را وارونه می‌کند.

    علت درد در پشت سر + راهکار‌های درمانی و پیشگیری

    پیشگیری

    مصرف داروی بیماری‌های صرع، افسردگی و فشار خون بالا

    کنترل استرس

    فعالیت ورزشی داشتن

    درمان فیزیکی

    استراحت کافی

    هورمون درمانی

    بین بردن و اجتناب از عادت‌های غذایی خاص

    استفاده بی رویه دارو

    استفاده بیش از حد از دارو‌های مسکن برای سایر انواع سردرد می‌تواند علت درد پشت سر باشد.

    استفاده درست و مناسب از مسکن‌ها هیچ نوع مشکلی را به وجود نمی‌آورد، اما استفاده از دارو‌های ضد سردرد دو یا سه بار در هفته باعث پیشرفت این نوع سردرد می‌شود.

    علائم

    سردرد‌های مزمن

    بیدار بودن سردرد را تشدید می‌کند

    سردرد‌هایی که بعد از متوقف کردن مصرف مسکن‌ها به وجود می‌آید

    حالت تهوع

    نگرانی

    کج خلقی

    انرژی نداشتن

    ضعف‌های فیزیکی

    بی‌قراری

    عدم تمرکز حواس

    افسردگی

    فقدان حافظه

    درمان

    گاهی بهترین درمان کلی توقف مصرف قرص‌های مسکن است.

    سردرد‌ها در ابتدا خیلی شدید هستند، اما بعدا به یکباره از بین می‌روند. استفاده از قرص‌های نرمال و دوز کمتر می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، ولی در شدیدترین موارد درد پشت سر باید به پزشک مراجعه شود.

    درمان‌های فیزیکی و رفتاری می‌تواند جایگزینی برای قرص‌های مسکن باشد.

    برای بعضی از دارو‌ها مانند دارو‌های ضد افسردگی، پزشک باید میزان تدریجی دوز را تعیین کند.

    پیشگیری

    برای جلوگیری از این گونه سردرد افراد باید از مصرف بیش از 2 بار قرص‌های مسکن در هفته جلوگیری کنند.

    اگر سردرد مزمن و مکرر است بهتر است به پزشک مراجعه شود.

    علت درد در پشت سر + راهکار‌های درمانی و پیشگیری

    درد عصبی

    درد عصبی در پشت سر دردیست که از ابتدای گردن شروع شده و تا پشت سر و گوش ادامه دارد. این سردرد با آسیب و یا تحرک به اعصاب پشت سر که از گردن شروع می‌شود و تا جمجمه امتداد دارد مرتبط است.

    این آسیب‌ها می‌توانند توسط درد‌های مزمن، کشش گردن و یا عوامل ناشناخته دیگر ایجاد شود.

    علائم

    درد‌های مداوم و شدید

    درد‌های ناگهانی

    درد اغلب در یک طرف سر قرار دارد و با تکان دادن گردن تشدید می‌شود

    درد در جمجمه

    حساسیت به نور

    تشخیص

    به دلیل شباهت علائم این نوع سردرد و میگرن ممکن است اشتبا‌ها تشخیص داده شود.

    یک مشخصه اصلی درد عصبی پشت سر، فشاری است که به پشت گردن و جمجمه وارد می‌شود. گاهی اوقات دکتر‌ها با تزریق مواد بی‌حسی موضعی نزدیک به عصب پشت سر باعث کاهش موقتی درد می‌شوند به این صورت پزشک درد عصبی پشت سر را تشخیص می‌دهد.

    این درد همچنین می‌تواند یکی از دلایل اختلال فیزیکی باشد که در این صورت پزشک باید شرایط را به درستی بررسی کنند.

    دلایل

    آسیب به نخاع یا دیسک

    آرتروز

    تومور‌ها

    نقرس

    درد‌های عصبی ناشی از دیابت

    متورم شدن رگ‌های خونی

    عفونت

    درمان

    استفاده از کیسه‌های آب گرم، استراحت، ماساژ، درمان فیزیکی و استفاده از قرص‌های ضد التهاب مانند آسپرین و ناپروکسن می‌توانند به کاهش درد پشت سر کمک کنند.

    اگر درد شدید باشد استفاده از قرص‌های آرامبخش زیرزبانی و مسکن‌ها لازم است.

    برای درد‌های بسیار شدید باید داروی بی حسی موضعی و استروئیدی تزریق کرد.

    در موارد محدود برای کاهش فشار و بستن رگ‌های عصبی منتقل کننده درد در این ناحیه ممکن است که به جراحی نیاز باشد.

    علت درد در پشت سر + راهکار‌های درمانی و پیشگیری

    سردرد ناشی از ورزش

    این نوع سردرد همراه با فعالیت فیزیکی شدت پیدا می‌کند و در طول ورزش و یا بلافاصله بعد از ورزش اتفاق می‌افتد، طوری که درد به سرعت شدت می‌گیرد.

    طیف گسترده‌ای از تمرینات می‌توانند منجر به این درد شوند از بلند کردن وزنه و دویدن گرفته تا زور زدن در توالت.

    علائم این سردرد به صورت متغیر در هر دو طرف سر قابل احساس است و ممکن است از 5 دقیقه تا دو روز ادامه داشته باشد.

    این سردرد‌ها معمولا به دلایل جداگانه ایجاد می‌شوند و علائم مانند میگرن را نیز ایجاد می‌کند.

    دلایل و پیشگیری

    دلایل این نوع درد پشت سر ناشناخته هستند و معمولا 3 تا 6 ماه یکبار اتفاق می‌افتد. روش‌های جلوگیری:

    قبل از شروع ورزش از قرص‌های مسکن استفاده کنید

    از فعالیت‌های شدید و پرجنب و جوش بپرهیزید

    قبل از ورزش بدن را به خوبی گرم کنید

    مایعات به اندازه کافی مصرف کنید

    خوراکی‌های مغذی مصرف کنید

    از قرص‌های مسکن نرمال مانند قرص آسپرین و استامینوفن استفاده کنید.

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان