-
[unable to retrieve full-text content]
چرخشی در کار نیست - ایسنا
- چرخشی در کار نیست - ایسنا
مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در پاسخ به یادداشت روز گذشته خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) پاسخی ارائه کرد.
به گزارش ایسنا، متن این پاسخ با عنوان «چرخشی در کار نیست» که در پاسخ به یادداشت «یک تصمیم خسارتبار در وزارت فرهنگ» ارائه شده، به شرح زیر است:
«1- تصمیم حضور و عدم حضور در هر یک از نمایشگاههای کتاب خارج از کشور به هیچ وجه تصمیمی آنی نبوده و در جلسات متعدد هماندیشی با حضور صاحبان تجربه و تخصص و فعالان حوزه بینالملل به بحث و تبادل نظر گذاشته شده است. چنانچه در مصاحبه مورخ 98/4/30 مدیر عامل محترم این مؤسسه با خبرگزاری ایبنا با عنوان « ایران در کدام نمایشگاههای کتاب خارجی شرکت میکند» به آن اشاره شده است.
2- در خصوص نمایشگاههای وین، پاریس و بلگراد به تفکیک که از منظر تهیه کننده مطلب، به اشتباه و بر پایهی اطلاعات نادرست منتشرشده توسط یکی از خبرگزاریها، انصرافی عنوان شده، نکات ذیل قابل توجه است:
الف) نمایشگاه کتاب پاریس: این نمایشگاه در سال 98 برگزار شده و مؤسسه نمایشگاهها نیز در آن نمایشگاه حضور داشته است. برای سال آینده نیز که فروردین سال 99 خواهد بود، تصمیم مقتضی در زمان مقرر اتخاذ خواهد شد.
ب) نمایشگاه کتاب بلگراد: نمایشگاه کتاب تهران با برخی از نمایشگاههای خارجی تفاهم نامه تبادل غرفه رایگان دارد. به دلیل اتمام تاریخ این تفاهم نامه مابین نمایشگاه کتاب تهران و بلگراد، حضور در این نمایشگاه تعیین تکلیف نشده بود اما با مکاتبات صورت گرفته و اعلام تمایل نمایشگاه بلگراد برای انعقاد تفاهم نامه مجدد، حضور در این نمایشگاه در دستور کار مؤسسه قرار دارد.
ج)نمایشگاه کتاب وین: نمایشگاه وین از سال 2018 تصمیم به محدودسازی حضور خود در سایر نمایشگاههای کتاب خارجی گرفته و برنامهای برای تبادل غرفه رایگان ندارد. از آنجا که حضور کشورمان در آن نمایشگاه منوط به تبادل غرفه رایگان است، این مؤسسه همچنان تلاش و رایزنی برای حضور در این نمایشگاه را نیز در دستور کار خود قرار داده و پیگیری میکند.
3- اتهام عافیتطلبی علاوه بر نادیده گرفتن زحمات دستاندرکاران این مجموعه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مخالف اخلاق رسانهای است. اگر بنا بر عافیت طلبی بود، مؤسسه میبایست بهجای نمایشگاه کابل و عراق و دمشق که وضعیت امنیتی چندان مناسبی ندارند، برای نمایشگاههای اروپایی که سابقه و تجربه حضور در آنها را در کارنامه خود دارد، برنامهریزی میکرد. قابل ذکر است، نمایشگاه کابل تاکنون چندین بار به سبب نبود امنیت لازم تغییر تاریخ داده است.
4-نویسنده محترم بهصورت ضمنی در بند سوم یادداشت خود نمایشگاههای کتاب وین، بلگراد و پاریس را از نمایشگاههای تراز اول شمرده است، اما مشخص نیست تراز اول بودن برای سه نمایشگاه یاد شده بر اساس کدام معیار و اصول صورت گرفته است.
5-یکی از اهداف حضور در نمایشگاههای خارجی، توسعه ارتباط فرهنگی با همه کشورها بخصوص کشورهای همسایه و دارای حوزه تمدنی مشترک است که دیپلماسی فرهنگی نام گرفته است. بر این اساس حضور در نمایشگاههای منطقهای، سیاست دولت و مورد توجه ویژه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و تاکید معاون محترم امور فرهنگی در جهت گسترش ادبیات و زبان فارسی بوده و این موسسه فعالیتهای خود را در بخش بینالملل بر این مبنا توسعه داده است.
6-توجیه برنامههای فرهنگی بر اساس دیدگاههای خاص سیاسی، منجر به نتیجه مطلوب نخواهد شد. شرکت در یک رویداد فرهنگی، بر اساس اهداف و تاثیر فرهنگی ارزیابی میشود و ارتباط آن با برجام و... قابل فهم نیست.
7- با توجه به شرایط اقتصادی کشور، شاید افزایش تعداد نمایشگاههای خارجی از 14 نمایشگاه در سال گذشته به 17 نمایشگاه در سال جاری چندان امکانپذیر به نظر نرسد؛ اما در دوره جدید فعالیتهای موسسه، علیرغم بودجه کمتر تاکید بر گسترش فعالیت در همه حوزهها از طریق هدایت و مدیریت منابع است. بنابراین صرفهجویی نه تنها ضرری در پی نداشته و فعالیتی را کاهش نداده، بلکه موجب افزایش فعالیت نیز شده است.
8- روابط عمومی مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران همواره در تعامل و تبادل اطلاعات با همه همکاران حوزه رسانه بوده و از نکات و انتقادات بجا و سازنده استقبال میکند؛ اما علیرغم احترامی که به نویسنده این یادداشت دارد، اعلام میکند مطالب مندرج در یادداشت حاضر بر اساس اطلاعات ناکافی و شتابزده تنظیم شده است.»
توضیح: با سپاس از مدیریت محترم مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران برای پاسخ و توضیح ارائهشده، و استقبال از برخی جنبههای اصلاحی و وعدههای پیگیری مستتر در آن، برای پرهیز از تکرار برخی مفاد یادداشت پیشین، تنها درباره بند چهارم این پاسخ، نویسنده آنرا به محصولات، بروشورها و بعضا کتابهای منتشرشده توسط مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در چند سال گذشته ارجاع میدهد که قاعدتا توسط کارشناسان محترم همچنان شاغل در مؤسسه باید تنظیم شده باشند. در برخی از این محصولات، بعضا تا چند صفحه، بر اهمیت و جایگاه رفیع نمایشگاههای یادشده در عرصه جهانی صنعت نشر تاکید شده است.
انتهای پیام
تاکید بر تقویت رویدادهای کتابخوانی
- تاکید بر تقویت رویدادهای کتابخوانی
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه شورای سیاستگذاری پایتخت کتاب ایران بر ضرورت تقویت رویدادهای ترویج کتابخوانی تاکید کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه شورای سیاستگذاری پایتخت کتاب ایران با حضور محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، اعضای شورای سیاستگذاری و مسئولان فرهنگی شهر یزد برگزار شد.
محسن جوادی در این نشست ضمن تبریک عید غدیر و با تشکر از مسئولان برگزاری پایتخت کتاب در شهر یزد گفت: رویکرد ما تقویت رویدادهای کتابخوانی است زیرا چنین فعالیتهایی موجب حضور نهادهای مردمی و غیردولتی و مشارکت آنها در امر کتابخوانی و منجر به تقویت چرخه نشر و ایجاد چرخه نویسنده، ناشر و کتابفروشی خواهد شد.
او با اشاره به برگزاری جلسات شورای سیاستگذاری پایتخت کتاب ایران گفت: رصد و مشاهده فعالیتهای برگزارشده در شهر انتخابشده به عنوان پایتخت کتاب ایران موجب میشود تا آسیبهای احتمالی در برنامههای کتابخوانی مشخص شوند و نسبت به برطرف کردن این کاستیها اقدام کنیم. مسئولان برگزاری باید توجه داشته باشند که در این برنامهها باید تلاش شود تا این رویدادها صرفا به یک اتفاق تاریخی تبدیل نشوند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی با اشاره به حضور شهر یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 2019 ادامه داد: باید در سطح جهانی نیز به معرفی برنامهها و فعالیتهای خود بپردازیم اما نباید فقط به دیده شدن اکتفا کنیم بلکه باید فوایدی نیز از این حضورهای جهانی ببریم. یزد ظرفیتهای بسیار خوبی برای معرفی در صحنههای جهانی دارد. همچنین یکی از اصول یونسکو پیام صلح است که ما میتوانیم بر روی این اصل و پیام صلح و دوستی ایران فعالیت کنیم.
جوادی در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه در چند سال گذشته با برگزاری رویدادهای ترویج کتابخوانی خصوصا پایتخت کتاب ایران ظرفیتهای خوبی در حوزه ترویج کتابخوانی شکل گرفته است.
در ادامه این مراسم ابراهیم حیدری، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزیهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری این جلسه گفت: در جلسات قبلی از سوی اعضای شورای سیاستگذاری پیشنهاد شد تا گزارشهای دورهای از فعالیتهای کتابخوانی در پایتخت کتاب ایران داشته باشیم تا برنامهها رصد و نقاط ضعف و قوت آنها شناسایی شوند.
او با اشاره به انجام تحقیق درباره تاثیر پایتخت کتاب ایران بر روی شهرها در چند دوره گذشته گفت: با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی مطالعاتی بر روی شهرهای پایتخت کتاب ایران در حال انجام است تا مشخص شود این عنوان چه تاثیری در میزان ارتقای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شهرها داشته است.
حیدری با اشاره به برگزاری پنج دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب گفت: در پنج دوره قبلی، پنجهزار روستا مشارکت کردهاند و امیدوارم که با مشارکت دستگاههای دیگر بتوانیم این میزان را افزایش دهیم.
او ادامه داد: همچنین برگزاری این جشنواره موجب شده است تا چندین کتابخانه در روستاها دایر شود و حتی در برخی روستاها اشتغالزایی به وجود بیایید که نشانگر تاثیر برگزاری رویدادهای ترویج کتابخوانی است.
همچنین در این جلسه مجید جوادیانزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان یزد به ارائه گزارش از فعالیتهای انجامشده در شهر یزد پرداخت و گفت: از زمان انتخاب شهر یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران برنامههای بسیاری برگزار شده است. هدف ما کاندیدا شدن شهر یزد به عنوان پایتخت کتاب جهان در سال 2022 است، از این رو همافزایی خوبی میان نهادهای شهری و غیردولتی در برپایی جلسات شکل گرفته است.
او ادامه داد: افتتاح شعبه استانی خبرگزاری کتاب ایران در شهر یزد، تجهیز کتابخانهها، باغ کتاب دانشگاهی یزد، ایجاد زیرساختهای فرهنگی در بخش گذر فرهنگ یزد، ایجاد پارک کتاب، اجرای سین کتاب، اجرای طرح کتابفروشی فعال، احیای کتابخانه زردشتیان یزد، فعالیتهای ترویجی کتاب و پویشهای کتابخوانی از جمله اقداماتی است که در این شهر انجام شده است.
جمالالدین عزیزی، شهردار یزد نیز در این جلسه با برشمردن فعالیتهای انجامشده برای تقویت کتاب و کتابخوانی در شهر یزد گفت: ایجاد میدان کتاب، حمایت از نویسندگان بومی و آثار فولکلوریک یزد، تولید کتابهای صوتی، جمعآوری هفتهزار جلد کتاب برای مناطق محروم، ایجاد بوستان تبادل کتاب و طراحی و ساخت المانهای کتاب برای نصب در مراکز عمومی از جمله اقدامات شهرداری یزد بوده است.
در ادامه جلسه اعضای شورا به بحث و تبادل نظر درباره برنامههای برگزارشده در شهر یزد پرداختند و نقاط ضعف و قوت آن را یادآور شدند.
اعضای شورای سیاستگذاری پایتخت کتاب ایران عبارتند از: علیرضا بهشتی، محمود آموزگار، علیرضا مختارپور، علیاصغر سیدآبادی، حجتالاسلام ارزانی، دکتر عبدالهی، هانیه گرایلی و ابراهیم حیدری.
انتهای پیام
شبی برای «محمد میرشکرایی» در بخارا
- شبی برای «محمد میرشکرایی» در بخارا
چهارصد و نود و هفتمین شب از شبهای بخارا برای «محمد میرشکرایی» برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، این مراسم ساعت پنج بعدازظهر شنبه دوم شهریور با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، پژوهشکده مردمشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و ایکوم ایران در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی در خیابان استاد نجاتاللهی (ویلای جنوبی)، نبش خیابان ورشو برگزار میشود.
شب محمد میرشکرایی با حضور سید محمد بهشتی، باجلان فرخی، احمد محیط طباطبایی، رسول وطندوست، شبان میرشکرایی و علی دهباشی دبیر نشست برگزار و همچنین فیلمی مستند درباره محمد میرشکرایی و نمایشگاهی از مجموعه عکسهای مردم شناسی به نمایش گذاشته میشود.
محمد میرشکرایی درست شبِ یلدایِ 77 سال قبل در تفرش به دنیا آمد، او برای تحصیل در دبیرستان به تهران آمد و در رشتهی فرهنگ و زبانهای باستانی دانشگاه تهران تحصیل کرد، او قبل از انقلاب مدیر تحقیقات روستایی در مرکز مردمشناسی بود و از زمان تاسیس اداره مردمشناسی سازمان میراث فرهنگی، مدیریت این مرکز را بر عهده گرفت.
او که موسس پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی بود، تا زمان بازنشستگیاش یعنی سال 1386 در این سمت بود و بعد از بازنشستگی نیز، فعالیتهای فرهنگی شخصیاش را در تفرش ادامه میدهد.
براساس توضیحِ بخارا؛ میرشکرایی یکی از چهرههای برجسته مطالعات مردم شناسی در کشور است، کسی که آثارش با عشق به ایران و فرهنگ و تمدن درخشان آن در هم تنیدهاند. این مردم شناس برجسته یکی از چهرههای پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری است که همگام با دیگر ژوهشگران پیشکسوت، مانع از گسست سنتهای پژوهشی و تحقیقی در زمینه مطالعات مردم شناختی فرهنگ ایرانی در چند دهه اخیر شد.
مطالعات و تلاشهای او در معرفی چشماندازهای مهم فرهنگ ایرانی مانند نوروز و یلدا جایگاهِ ویژهای در حوزهی مطالعات و گفتمانهای میراث فرهنگی و تمدنی در سطح ملی و بینالمللی به او بخشید.
ثبت جهانی نوروز یکی از قلههای درخشان در کارنامهی میرشکرایی است که اهمیتی جهانی به تلاشهای او در حوزه شناخت، پاسداشت و گرامیداشت فرهنگ ایرانی میبخشد. انتشار دهها جلد کتاب از نقاط ارزشمند تلاشهای این مردمشناس است. تولید و انتشار کتابهای مردم شناسی در زمینههایی مانند نوروز، انسان و آب، مردمشناسی و موزهها، اسطوره و آیین در فرهنگ ایران و تالیف صدها مقاله علمی، جایگاه ارزشمند او را در مطالعات مردم شناختی فرهنگ ایرانی نشان میدهد.
شب محمد میرشکرایی شنبه دوم شهریور از ساعت 17 در تالار فردوسی، خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار میشود.
انتهای پیام
کتابی درباره «بازی» منتشر شد
- کتابی درباره «بازی» منتشر شد
کتاب «مطالعات بازی؛ بازی و فرهنگ از آغاز تا امروز» نوشته فرانس مائورا با ترجمه حمیدرضا سعیدی منتشر شد.
به گزارش ایسنا، این کتاب در 352 صفحه با شمارگان 550 نسخه و بهای 72هزار تومان درفرهنگ نشر نو با همکاری نشر آسیم راهی بازار شده است.
«مقدمه: مطالعات بازی چیست؟»، «فرهنگ بازی: معنا در بازیها»، «بازیها و بازی کردن در تاریخ»، «ساختار دوگانه و بازیهای اکشن دهه 70»، «ماجراجوییها و داستانهای دیگر در بازیهای دهه 1980»، «جهانهای سهبعدی و سالهای ابتدایی دهه 1990»، «واقعیت و بازی: ورود فرهنگ بازی به هزاره جدید» و «آمادهسازی طرح پژوهشی در حوزه مطالعات بازی» بخشهای مختلف این کتاب هستند.
در مقدمه مترجم میخوانیم: امرزه با توسعه و گسترش فناورهایهای دیجیتال بازیهای ویدئویی عمومیت فراوانی یافتهاند، بهطوری که به مقولهای مهم و بحثبرانگیز در حوزههای مختلف علوم انسانی و اجتماعی بدل شدهاند. این بازیها در بنیان ریشه در بازیهای آنالوگی دارند که دارای تاریخی به قدمت اجتماعات و فرهنگهای انسانی است. از این رو فهم بازیها به عنوان پدیدهای در اصل طبیعی، موضوعی است که در ابتدا باید از خلال مطالعات بازیها بهطور کلی، و به شکلی خاص مطالعه بازیهای دیجیتال انجام پذیرد.
کتاب حاضر اثر فرانس مائورا پژوهشگر حوزه رسانه و بازیشناسی فنلاندی مقدمهای است مختصر در مطالعات بازیها که میتواند خواننده را با نظرگاهها و منابع مختلف در این حوزه آشنا کند و فهمی کلی را از این مقوله به دست دهد.
در نوشته پشت جلد کتاب هم آمده است: «مطالعات بازی» راهنمای جامعی است درباره بازیهای دیجیتال در مقام رشتهای علمی که تاریخ و ماهیت این موضوع را بهعنوان پژوهشیتحلیلی در بستر فرهنگ به خوانندگان عرضه میکند و سپس مروری دارد بر بازیهای دیجیتال به مثابه سازههای فرهنگی پویا. بازیهای دیجیتال از رهگذر مطالعات مفاهیم اصلی تحلیلی در بافت و فرهنگ آنها در چهار دوره (دوران آغازین و دهههای 70 و 80 و 90 میلادی) توصیف و تحولات معاصر آنها بررسی شده است.
انتهای پیام
.: Weblog Themes By Pichak :.