سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تفنگداران مجوزدار سه برابر بی مجوزها، حیوانات را کشتار می‌کنند


 

  • تفنگداران مجوزدار سه برابر بی مجوزها، حیوانات را کشتار می‌کنند

    مسلم آهنگری روز پنجشنبه افزود: در سال‌جاری یگان حفاظت محیط زیست استان در طرح برخورد تخلفات زیست محیطی ، 224 قبضه سلاح دارای پروانه شکار را در حین شکار غیرمجاز کشف کرد و این درحالیست که تعداد سلاح غیر مجاز کشف شده در این مدت حدود 78 قبضه است.
    وی اضافه کرد : با وجود کاهش سه برابری  تخلف شکارچیان دارای سلاح مجاز در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، ولی همچنان شکارغیرمجاز با سلاح های دارای پروانه از بی مجوزها بیشتر است.
    فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران یکی از راهکارها برای کم شدن تخلف تفنگداران دارای پروانه شکار در این استان را تجدیدنظر در تمدید پروانه حمل سلاح این افراد از سوی نهادهای صادر کننده مجوز بیان کرده است.
    براساس آمار محیط زیست مازندران در سال گذشته حدود 700 سلاح دارای پروانه شکار از شکارچیان در عین زمان ممنوعیت شکار کشف شد که پرونده این افراد برای برخورد در اختیار دستگاه قضایی استان قرار داده شد.
    بنابراین گزارش 70 درصد از شکارغیرمجاز پرندگان در عرصه های زیست محیطی با سلاح های دارای پروانه در مازندران انجام می شود.
    دستگیری یک هزار متخلف زیست محیطی در مازندران 
    فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران گفت: در سال جاری ( نیمه نخست) یک هزار و 7 متخلف زیست محیطی در این استان دستگیر شدند و برای برخورد قانونی در اختیار دستگاه قضایی قرار گرفتند.
    آهنگری اظهار داشت: در مجموع در این مدت 674 فقره پرونده تخلفات زیست محیطی اعم از شکار و صید غیرمجاز، آلودگی محیط زیست در استان تشکیل شد که بیشترین پرونده ها مربوط به شکار غیر مجاز است.
    به گفته وی آمار پرونده های تخلفات زیست محیطی مازندران در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 5 درصد بیشتر شد.
    اهنگری صدور اخطاریه برای 884 متخلف زیست محیطی را از دیگر کارکردهای یگان حفاظت در نیمه نخست سال جاری بیان اعلام کرد.
    مازندران 530 هزار هکتار عرصه زیست محیطی دارد که افزون بر 300 نفر کار حفاظت از آن را بر عهده دارند.
    وجود عرصه طبیعی در مازندران به خصوص تالاب های سرخرود و میانکاله باعث کوچ سالانه 150 گونه از پرندگان مهاجر به این خطه شمال کشور با جمعیت 1.5  میلیون بال می شود که طبق آمار سالانه حداقل یک پنجم این پرندگان به دست شکارچیان غیرمجاز شکار می شوند.

    235231




"ناسا" بودجه زیستگاه‌های فضایی خودگردان در ماه و مریخ را تأمین می‌کند


 

  • "ناسا" بودجه زیستگاه‌های فضایی خودگردان در ماه و مریخ را تأمین می‌کند
    آفتاب‌‌نیوز :

    ناسا قصد دارد زیستگاه‌هایی در ماه و مریخ ایجاد کند که بتواند از فضانوردان پشتیبانی کند و حتی در هنگام بازگشت فضانوردان به زمین نیز فعال باشند. نام این پروژه "هوم"(HOME) است که مخفف کلمه "زیستگاه‌های بهینه شده برای ماموریت‌های اکتشافی" (Habitats Optimized for Missions of Exploration) است.

    موسسه تحقیقات فناوری فضایی چند دانشگاه این زیستگاه‌ها را خواهند ساخت. زیستگاه‌های مذکور قادر به پردازش و تفسیر داده‌ها و تصمیم گیری بدون نیاز به فضانوردان خواهند بود.

    این پروژه توسط "ماریو برگز"(Mario Bergés) استادیار مهندسی عمران و محیط زیست " دانشگاه کارنگی ملون" رهبری می‌شود. اعضای دیگر این پروژه شامل "بورکو اکینچی"(Burcu Akinci)، استاد مهندسی عمران و محیط زیست و متخصص مدل سازی اطلاعات و "استفان اسمیت"(Stephen Smith) و "آرتور دوبراسکی"(Artur Dubrawski ) از موسسه رباتیک دانشگاه کارنگی ملون هستند که اسمیت و دوبراسکی تحقیقات بخش یادگیری ماشین و سیستم‌های رباتیک را رهبری می‌کنند. ناسا برای تحقق این پروژه پنج ساله تاکنون حدود 15 میلیون دلار هزینه کرده است.

    پژوهشگران همچنین قصد دارند از فناوری هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده از تجهیزات فضایی نیز استفاده نمایند تا بتوانند میزان مصرف برق در زیستگاه را درک کنند. سپس آنها می‌توانند از این اطلاعات برای نظارت بر وضعیت سیستم‌های برقی در زیستگاه استفاده کنند.

    برای کاهش میزان داده‌ها، دانشمندان باید در صورت وجود خرابی تجهیزات، آنها را تشخیص دهند تا اندازه گیری‌های الکتریکی را که با سیستم‌های رباتیک به اشتراک گذاشته می‌شود، جمع آوری کنند. سپس سیستم آن را پردازش کرده و این امکان فراهم می‌شود که زیستگاه کاملاً خودمختار یا خود گردان شود.

    برگز در بیانیه مطبوعاتی در مورد این پروژه جدید گفت: محیط فضا متفاوت است و رخ دادن هرگونه خطایی در آنجا می‌تواند فاجعه بار باشد، بنابراین ما به سیستم‌های مستقل نیاز داریم که بسیار خوب و کارآمد باشند بنابراین قصد داریم از فناوری هوش مصنوعی استفاده کنیم.




سازمان حفاظت محیط زیست: به دنبال ایجاد باغ وحش نیستیم


 

  • سازمان حفاظت محیط زیست: به دنبال ایجاد باغ وحش نیستیم

    شهاب‌الدین منتظمی، مدیر کل دفتر مدیر کل حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: در حال ساماندهی گونه‌های نگهداری شده در مرکز قرنطینه و بازپروری پارک پردیسان هستیم و این کار به‌زودی به پایان می‌رسد.

    مدیر کل دفتر مدیر کل حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست درباره هدف ایجاد این مرکز اظهارکرد: هدف از ایجاد این مرکز درمان و تیمار گونه‌هایی است که به هر دلیلی دچار آسیب شده‌اند و امکان بازگشت به طبیعت را ندارند.

    وی تصریح کرد: گونه‌های وحشی منتقل شده به این مرکز درمان شده‌اند. درصورتی که واجد شرایط رهاسازی باشند به زیستگاه‌های اصلی منتقل و رهاسازی می‌شوند. چنانچه این امکان مهیا نشود و قابلیت برگشت به زیستگاه را نداشته باشند در اختیار مراکز نگهداری از حیات وحش و یا باغ وحش‌هایی که تحت نظارت سازمان هستند، قرار می‌گیرند.

    منتظمی در خصوص برخی از شایعات مطرح شده مبنی بر انتقال گونه‌ها به مراکز نگهداری گفت: کاملاً مخالف انتقال گونه از شرایط زیستگاه‌های طبیعی به مراکز نگهداری هستیم و چنین مجوزی صادر نخواهیم کرد و تلاش می‌کنیم این ساماندهی از جابجایی بین مراکز نگهداری یا گونه‌های غیرقابل رهاسازی از پردیسان تامین شوند. هرسال تعداد زیادی گونه آسیب دیده وارد این مرکز می‌شود و در نهایت یا درمان می‌شوند یا در اختیار مراکز مجاز نگهداری از حیات وحش قرار می گیرند.

    وی به تلفات این مرکز هم اشاره و اظهارکرد: متاسفانه بخشی از گونه‌های وارد شده به این مرکز به علت شدت جراحات تلف می‌شوند.

     به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در پایان تاکید کرد: تمام گونه‌های حیات وحش نگهداری شده در باغ‌های وحش، مراکز نگهداری و مراکز تکثیر و پرورش حیات وحش به‌طور مستمر از سوی همکاران در ادارت کل استان‌ها مورد بازدید ارزیابی و نظارت قرار می گیرند.

    23235212




دانشگاه‌های ایران در جهان چه جایگاهی دارند؟


 

  • دانشگاه‌های ایران در جهان چه جایگاهی دارند؟

    انتشار تازه‌ترین نتیجه رتبه‌بندی جهانی شانگهای 2109 نشان می‌دهد 13 دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند. همچنین طبق این بررسی ایران با 13 دانشگاه در بین دانشگاه‌های کشورهای اسلامی رتبه اولی است.




ازدواج و فرزندآوری در دنیای جدید


 

  • ازدواج و فرزندآوری در دنیای جدید

    ازدواج و فرزندآوری در دنیای جدید یک انتخاب فردی است. اینکه بسیاری از آدم ها از نظر آماری ازدواج می کنند یا خود را در موقعیت پدر/مادری قرار می دهند دلیلی بر خوب یا بد بودن این پدیده ها نیست. زمانی که جوامع به تدریج از سنت ها فاصله می گیرند تصمیم های فردی پررنگ تر می شوند و اهمیت می یابند. در این شرایط طبیعتا اضطراب زندگی هم بیشتر می شود چون بار مسئولیت بر دوش فرد قرار می گیرد. البته نهادهای اجتماعی، محققان و کارشناسان با بحث های خود می توانند در تصمیم گیری به افراد کمک کنند.

    خانواده از ابتدای تاریخ اشکال مختلفی داشته است. آشناترین آن در تاریخ معاصر ایران خانواده پرجمعیتِ گسترده بود که به خانواده کم جمعیت هسته ای تغییر شکل داد. اگر صد سال قبل فردی می گفت که در آینده ای نزدیک شاهد والدینی خواهیم بود که تنها یک فرزند دارند دیگران تصور می کردند که حواس درستی ندارد و نمی داند چه می گوید. اگر می گفت شاهد زوج هایی خواهیم بود که ترجیح می دهند فرزندی نداشته باشند حتما او را به نزدیک ترین تیمارستان می رساندند. غلبه آماری خانواده کوچک هسته ای در شرایط فعلی به معنای آن نیست که شکل خانواده در پنجاه سال دیگر هم به همین شکل خواهد بود. همانطور که هم اکنون در برخی از جوامع 28 نوع خانواده به رسمیت شناخته می شود. ما دقیقا نمی دانیم که 50 یا 100 سال دیگر غلبه با کدام شکل از خانواده خواهد بود.

    معمولا در رسانه ها می خوانیم که اگر خانواده نباشد جامعه از هم می پاشد. در اینجا باید پرسید که کدام نوع خانواده؟ آیا منظور خانواده کم جمعیت هسته ای است؟ برای مثال بسیاری از کشاورزان در فصولی از سال محل سکونت خود را ترک می کنند و به عنوان کارگر فصلی به شهر می آیند. آیا جامعه مبدأ آنان از هم می پاشد؟ نکته آنکه، به ندرت جامعه شناسان فقدان خانواده را مساوی فروپاشی جامعه قلمداد می کنند. خانواده از شکلی به شکل دیگر تغییر می یابد. خانواده با گذشت زمان می تواند اشکال مختلفی به خود گیرد ولی نتیجه این تغییرات لزوما فروپاشی جامعه نیست.

    طی دهه اخیر در جامعه ایرانی « خود» به معنای جامعه شناختی آن تبدیل به پروژه زندگی شده است. افراد در حال کشف خودشان و رسیدگی به آن و پیشبرد آن هستند. این خود نه در عرض زندگی بلکه در طول آن قرار گرفته است. به همین دلیل شاید در آینده ای نه چندان دور کمتر بتوان از مادر / پدر یا همسر فداکار صحبت کرد. جمله اخیر نه به معنای سرزنش یا نقد، بلکه توصیف یک وضعیت است. خود، اهمیت یافته است و همین اهمیت می تواند باعث شود تا افراد ازدواج را به تأخیر بیندازند یا اساسا قید آنرا بزنند. این می تواند باعث شود تا افراد به محض آنکه احساس کنند شریک زندگی شان می خواهد در مقابل « شکوفایی خود» بأیستد از او جدا شوند. این تغییر در جامعه ایرانی را باید با اهمیت دید: خود به مثابه پروژه زندگی.

    در جامعه ایرانی زنان بیش از پیش « خود» را تبدیل به پروژه زندگی کرده اند. با متزلزل شدن ساختار جامعه مردسالار،  آنان در حال بازسازی « خودی» هستند که شاید زیر تله ای از خاک پنهان شده بود. این روزها زنان با دوستان شان یا به تنهایی به سفر می روند، به کافه های شهر می روند، کوهنوردی می کنند ، دورهمی های زنانه دارند، کسب و کار شخصی شان را راه می اندازند، برای تحصیل به سایر کشورها می روند، برای کسب تجارب جدید در زندگی به تنهایی مهاجرت می کنند. برخی از محققان این تغییرات را «فردگرایی زنانه»(1) می نامند. باز هم تأکید می کنم که توصیف این تغییرات به معنای منفی یا مثبت دیدن آنها نیست.

    برخی از خوانندگان تبدیل خود به مثابه پروژه زندگی را گسترش خودخواهی به ویژه در بین زنان تلقی کردند. به نظر نمی رسد که اینگونه باشد. شاید سریع بودن تغییرات اجتماعی در ایران به شکل گیری چنین برداشت هایی منجر شده باشد. شکوفایی خود، پیشرفت فردی و استقلال برای زنان اهمیت یافته است. ظاهرا جامعه ایرانی هنوز نمی خواهد با چنین تغییری کنار بیاید.

    امیدوارم با گسترش چنین مباحثی به سمت جامعه ای برویم که در آن تغییرات سریع اجتماعی،  کمترین صدمه را متوجه افراد نماید.
    ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
    1. female individualization 

    * منتشر شده در کانال تلگرام نویسنده