اقتصادِ امید/ چرا نمیتوانیم ناامید شویم؟
- اقتصادِ امید/ چرا نمیتوانیم ناامید شویم؟
چرا وقتی در یک وضعیت بد و ناگوارِ تکرار شونده قرار میگیریم، نمیتوانیم زنجیری که به پای ارادهمان بسته شده است، بشکنیم و خود را نجات دهیم؟ با بیان دو نمونه، پرسشهای پیش گفته روشنتر میشود:
نمونه اول: زندگی مشترکِ زن و شوهری را در نظر بگیرید. اما آنچنان زندگی که یکی از طرفین خود را در دوزخی آشکار میبیند و از بودن با همسرش رنج میکشد. رنجی بیپایان که چون ابری بر آسمان دلش سایه افکنده است. اما چرا این زندگی ادامه مییابد؟ اگر از او بپرسید: "چرا نمیتوانی خودت را از رابطهای رنجآور بیرون بکشی؟"، چه پاسخی خواهد داد؟ احتمالا میگوید امید دارد پس از چندی و گذشتِ مدتی شرایط بهتر شود. اما معلوم نیست مدت مورد نظرش چند سال است؟ میماند و عمرش را در هنگامه نزاعها و درگیریهای شکننده تلف میکند. او وقتی میفهمد که باید از این رابطه بیرون بیاید که دیگر دیر شده است، زیرا به دوران سخت سالمندی رسیده است. و از این رو جز تحمل چه میتواند بکند؟
نمونه دوم: شخصی را در نظر بگیرید که به هدف تجارت سودآور، وارد یک فرایند تجاری می شود. اما پس از چندی در مییابد که پروژهای را که شروع کرده است، آن نبوده که میخواسته است و به عیان می بیند که در دایره ضرر و زیان افتاده است. اما چرا نمیتواند دایره را باز کند و از آن بیرون بجهد؟ چرا آن زمان که درمییابد دارد ضرر میدهد، ارادهاش در بیرون رفتن از چرخه ضرر دهی کار نمیکند؟
چرا نمیتوانیم از مسیر مسدود و بنبستی که در آن قرار میگیریم، ناامید شویم؟ یکی از پاسخها را باید در حوزهی"اقتصادِ امید" جستجو کرد.
"اقتصادِ امید"، اشاره به این نکته دارد که وضعیت کنونی ما محصول تمام سرمایه گذاریها و هزینههایی است که بتدریج پرداخت کردهایم. هزینههایی که از قبیل هزینه مالی، روانی، عاطفی، صرف عمر و تواناییهایی که بر سر آننهاده ایم. از این رو هماره تمایل داریم وضعیتی را که بسیار بر سر آن هزینه کردهایم، تداوم یابد. میل به ادامه مسیر، علی رغم ضرر و زیانهایی که متحمل میشویم، ناشی از مجموعه هزینههایی است که کردهایم. البته چشمانداز آینده و هزینههای آن نیز در محاسبات ما دخالت دارد. "اقتصادِ امید"، یعنی، ادامه دادن به شرایطی فرجافزا، وقتی آن را به سود خود میپنداریم. بنابر این وقتی میگوییم امید داریم که شرایط بهتر شود، به واقع میگوییم، بیرون آمدن از شرایط فعلی به سود ما نخواهد بود و هزینههایی که برای آن کردهایم از دستمان خواهد رفت.
اقتصاد امید، کنشی معقول و پذیرفتنی است، اما آن چه پذیرفتنی نیست، این است که شخص، با مشاهده وضعیت اسفبار موجودش و این که تماما به ضرر اوست اما هنوز میل به ماندن در این وضعیت دارد. فقدان جسارت لازم برای مواجه شدن با بن بستِ تلخ موجود و ترس از آینده و فقدان جسارت لازم برای قبول شکست، سبب میشود افراد در شرایطی که دائما رنج میکشند و یا ضرر میدهند، باقی بمانند. آنان اما نام فقدان جسارتشان را در قبول شکست، "امید" میگذارند. زیرا احساس میکنند پذیرش شکست بیرون، یعنی تن دادن به فروپاشی درون. اینان زیر پوشش امید، زبونی و درماندگیشان را پنهان میکنند.
لازم است سایههای امید را که بر دیوار واقعیتِ دردناک موجود افتاده است کنار بزنیم و با آن چه هست، مواجهای چهره به چهره داشته باشیم. مخفی شدن پس و پشت امید و واقعیت را ندیدن، چاره کار نیست. این همان کاری است که کبک میکند. سر به زیر برف بردن و شرایط را نادیده گرفتن و امید داشتن به این که درست خواهد شد، همان مسیری است که رو به تلاشی و اضمحلال دارد. برای برونرفت از وضع موجود، باید از آن چه هستیم ناامید شویم تا از دل آتشِ ناامیدی، شاید ققنوسی سربرآورد. ضرورت دارد شکست را بپذیریم. این البته هولناک است اما با پذیرش شکست و با ناامید شدن است که به جستجوی راهی دیگر برای ادامه دادن و به پیش رفتن برمیآییم. راهی غیر از آن چه اکنون در آن گرفتار آمدهایم.
ساده ترین کار، امیدوار بودن است. این ناامیدی است که جرأت و جسارت میخواهد. آن ناامیدی که ما را از این جا بکَند و به مسیری دیگر پرتاب کند. و آن ناامیدی که به ما بگوید این راه به هیچ کجا نمیرسد. ما را متوقف کند تا در پی راهی دیگر باشیم. "تجربه"، داناترین داور و بهترین معیاری است که ما را کمک میکند تا دریابیم چه وقت باید امید داشته باشیم و چه وقت باید ناامید شویم.
* منتشر شده در کانال تلگرام نویسنده
316 نوع بیماری نادر در کشور شناسایی شده است
- 316 نوع بیماری نادر در کشور شناسایی شده است
به گزارش خبرآنلاین از روابط عمومی بنیاد بیماری های نادر ایران، این کتاب در هشت بخش ناهنجاری های اسکلتی-عضلانی، ناهنجاریهای با تظاهرات پوستی، کروموزومی، سیستم عصبی، قلبی و گردش خون، چشم، گوش صورت و گردن، سیستم ادراری و ناهنجاری های چندگانه را شامل می شود که توصیف، شیوع، علت، علائم بالینی، تشخیص، پیش آگهی، مدیریت و درمان 57 نوع بیماری نادر در ایران را در بر می گیرد.
دکتر حمیدرضا ادراکی مدیرعامل و عضو کمیسیون پزشکی بنیاد بیماری های نادر درباره این کتاب گفت: جلد اول کتاب اطلس بیماری های نادر به بیماری های ژنتیکی و مادرزادی پرداخته است و با توجه به اطلاعاتی که از بیماران و مراجعان به کلینیک بیناد بیماریهای نادر و سامانه سبنا دریافت می شد؛ شورای علمی بنیاد تحقیقات خود را بر روی این بیماری ها متمرکز کردند.
ادراکی افزود: مجموعه کتابهای اطلس بیماری های نادر ایران در نهایت به چهار جلد خواهد رسید که جلد دوم آن به بیماری های متابولیکی نادر می پردازد.
همچنین دکتر مهدی نوروزی معاون علمی- پژوهشی بنیاد بیماری های نادر اطلس بیماری های نادر را مرجع و راهنمایی مهم برای پزشکان، دانشجویان رشته های مختلف پزشکی و اساتید دانشگاهی عنوان کرد و افزود: در سال 1392 نیز بنیاد بیماری های نادر ایران به همت زنده یاد دکتر علی داودیان به کمک دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به چاپ اطلسی برای بیماری های نادر اهتمام ورزید.
نوروزی بیان داشت: در آن زمان این کتاب با توجه به تشخیص تقریبی تنها 58 نوع بیماری نادردر کشور مرجع مناسبی تلقی می شد اما امروز به همت بازماندگان آن مرحوم و تلاشهای بخش علمی و انفورماتیک بنیاد تاکنون 316 نوع بیماری نادر در کشور شناسایی شده است که در دسته بندی های جدید اطلس بیماری های نادر به صورت مفصل توضیح داده خواهد شد.
235235
اشتباه عجیب در چاپ کتاب جدید مارگارت اتوود
- اشتباه عجیب در چاپ کتاب جدید مارگارت اتوود
متیو اسپرلینگ نویسنده و استاد دانشگاه، روز دوشنبه در صفحه توئیتر خود عکسی از رمان «وصیتها» در یک کتابفروشی ناشناس منتشر کرد. در این عکس تصویر رمان «وصیتها» نوشته «مارگارت آتوود» را میبینیم که برچسب «برنده جایزه بوکر 2019» بر روی جلد آن دیده میشود.
با این حال، مسئولان جایزه بوکر تاکید کردند که داوران امسال تا پیش از عصر مراسم اهدای جایزه، برای تصمیمگیری درباره برنده بوکر 2019 با یکدیگر ملاقات نخواهند داشت.
یک سخنگوی جایزه بوکر در اینباره بیان کرد: «میتوانیم اطمینان بدهیم که برنده جایزه بوکر 2019 تاکنون انتخاب نشده است و تا جلسه داوران در چهاردهم اکتبر نیز برنده این جایزه انتخاب نخواهد شد.»
او افزود: «در مرحلهای که نامزدهای نهایی جایزه بوکر اعلام میشوند، تعدادی برچسب با عنوان نامزد و برنده جایزه به کتابفروشیها و کتابخانههای سراسر بریتانیا توزیع میشود. به نظر میرسد در کاربرد این برچسبهای برنده و نامزدهای نهایی اشتباهی صورت گرفته است.»
این سخنگوی جایزه بوکر با اشاره به این که هنوز هویت کتابفروشیای که این اشتباه در آن رخ داده مشخص نشده است، گفت: «ما هنوز این کتابفروشی را شناسایی نکردهایم و به محض شناسایی از این فروشگاه میخواهیم تا برچسب برنده جایزه بوکر را از روی کتابهای «اتوود» بردارد و به جای آن از برچسب نامزد نهایی جایزه برای رمان «وصیتها» استفاده کند.
241241
آغاز پویش «مشق مهر» ویژه دانشآموزان نیازمند تحت پوشش بهزیستی
- آغاز پویش «مشق مهر» ویژه دانشآموزان نیازمند تحت پوشش بهزیستی
محمدعلی رستمیان، مدیرکل مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی کشور، با اشاره به راهاندازی پویش" مشق مهر" با هدف تهیه لوازمالتحریر برای دانش آموزان نیازمند تحت پوشش سازمان بهزیستی اظهار کرد: در آستانه شروع سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس، پویش مشق مهر آغاز شده است.
وی تصریح کرد: پویش اشاره شده برای دومین سال متوالی است که از سوی سازمان بهزیستی کلید خورده است و خیرین و نیکوکاران میتوانند از طریق شمارهگیری کد #300*733* از طریق تلفن همراه همچنین از طریق اپلیکیشن آپ با انتخاب گزینه «مشق مهر» کمکهای خود را به دانشآموزان نیازمند در مناطق محروم اهدا کنند.
رستمیان ادامه داد: پویش " مشق مهر از سهشنبه 12 شهریور آغاز شده و تا 10 مهر ماه سال جاری ادامه خواهد داشت و بر اساس برنامهریزی انجام شده، کمکهای جمعآوری شده در اسرع وقت در اختیار دانشآموزان نیازمند شناسایی شده قرار خواهد گرفت.
مدیرکل مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی کشور افزود: سال گذشته بالغ بر 9 میلیارد و 500 میلیون تومان برای تهیه نوشتافزار کودکان نیازمند تحت پوشش کمکهای مردمی جمعآوری شده است و پیشبینی میشود میزان کمکها امسال نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
وی همچنین درباره اقلام اهدایی به دانشآموزان نیازمند گفت: این اقلام در قالب 4 بسته مختلف در 2 رده سنی دختران و پسران شامل کولهپشتی، دفتر مشق و نقاشی، خودکار، مداد، پرگار و ... بستهبندی خواهد شد و در اختیار دانشآموزان بهویژه در مناطق محروم قرار میگیرد.
235212
باران در شمال کشور/ تهران به زیر 20 درجه رفت
- باران در شمال کشور/ تهران به زیر 20 درجه رفت
براساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی طی سه روز آینده برای استانهای واقع در سواحل دریای خزر بارش باران و در برخی نقاط استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان شمالی و ارتفاعات البرز، بارش باران گاهی با رعد و برق و وزش باد پیشبینی میشود.
در روز یکشنبه ( 24 شهریورماه) به تدریج از میزان ابرناکی در مناطق فوق کاسته میشود و روند افزایش نسبی دما در نیمه شمالی کشور انتظار میرود. همچنین از امروز (پنجشنبه) تا اواسط هفته آینده در برخی مناطق کشور افزایش سرعت باد پیشبینی میشود و در منطقه زابل نیز در برخی ساعات خیزش گردوخاک دور از انتظار نیست.
همچنین طی دو روز آینده دریای خزر مواج خواهد شد.
برای تهران در روز جمعه (22 شهریورماه) آسمانی تا قسمتی ابری تا نیمه ابری همراه با وزش باد، در برخی ساعات افزایش ابر با بیشینه و کمینه دمای 27 و 18 درجه سانتیگراد، برای روز شنبه (23 شهریور) آسمان کمی ابری تا قسمتی ابری، در برخی ساعات وزش باد، با بیشینه و کمینه دمای 27و 17 درجه سانتیگراد، برای روز یکشنبه (24 شهریورماه) آسمان صاف تا کمی ابری گاهی وزش باد، با بیشینه و کمینه دمای 28 و 17 درجه سانتیگراد و برای روز دوشنبه (25 شهریور) آسمان صاف تا کمی ابری، با بیشینه و کمینه دمای 32 و 19 درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
235231
.: Weblog Themes By Pichak :.