کاخ هشت بهشت؛ بهشتی در نصف جهان
- کاخ هشت بهشت؛ بهشتی در نصف جهان
902550
10 شهریور 1398 - 09:192291 بازدید
برترینها: شهر اصفهان به عنوان یکی از مهمترین و بزرگترین شهرهای کشور ایران، جایگاه خوبی را از نظر گردشگری به دست آورده است. این شهر به لحاظ اهمیت تاریخی خود نیز حرفی برای گفتن دارد، شهر اصفهان در دورههایی از طول تاریخ، از جمله زمان سلسله صفویه به عنوان پایتخت شناخته شده بود و به همین دلیل نیز مهد قدرت و فرهنگ این مرز و بوم در آن زمان به شمار میرود.
شهر اصفهان جاذبههای گردشگری بسیاری دارد که با مراجعه به هر کدام از آنها میتوان پا به دنیایی متفاوت و البته متحیرکننده گذاشت، به همین دلیل هم در این مطلب تصمیم داریم به معرفی یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری شهر اصفهان بپردازیم: کاخ هشت بهشت!
درباره کاخ هشت بهشت
عمارت و کاخ هشت بهشت شهر اصفهان که با نامهای «هشت به هشت» و یا «هشت در بهشت» نیز شناخته میشود در غرب خیابان چهار باغ پایین، شرق خیابان متاخری و جنوب بازارچه بلند (بازار هنر) قرار دارد. این کاخ، نمونهای از کاخهایی است که آخرین سلاطین و پادشاهان صفوی در آن زندگی میکردند.
ساخت این کاخ به سال 1080 و در دوره سلطنت شاه سلیمان باز میگردد. میتوان گفت که امروزه از باغ بزرگ هشت بهشت، چیز زیادی باقی نمانده است، ولی قصر تاریخی و زیبای آن همچنان پا برجاست و میتوان از تماشای شکوه آن لذت برد.
افراد مشهور بسیاری در طول تاریخ بارها به باغ و کاخ هشت بهشت رفتهاند و درباره آن به وفور صحبت کردهاند، برای مثال شاردن فرانسوی در سفرنامهای از خود به طور کامل به شرح این کاخ پرداخته است. قسمتی از این نوشته یه این شرح است:
«من قول داده ام که در طى توصیف باغهاى اطراف خیابان زیباى اصفهان، شرح یکى از تالارهاى یکى از باغها به نام باغ بلبل را بدهم. این تالار را عمارت هشت بهشت مینمامند.
تمام سقفهاى آن موزائیک بسیار عالى است دیوارها و جرزها دو طبقه و دالانها و غلامگردشهایى در اطراف آنها قرار دارد. در این دالانها صدها مکان است که دلکشترین و فرحانگیزترین نقاط دنیا محسوب میگردد و هر یک به وسیله منفذى که بدان نور میتابد روشن میشود. این روشنایى متناسب با تفریحاتى است که این مکان ویژه آنها ساخته شده است.»
معماری عمارت هشت بهشت
یکی از جالبترین و مهمترین مسائل در رابطه با این باغ، معماری عمارتی است که درون آن واقع شده است. این عمارت دارای 30 متر طول و 35/26 عرض است و از سطح مجاور باغ، چیزی حدود دو متر بلندتر بوده و به همین دلیل هم دو پلکان 10 پلهای که به نماهای شرقی و غربی عمارت متصل هستند نیز برای آن طراحی شده است.
بعد از این قسمت، ایوانی با دو ستون چوبی بلند وجود دارد که راهی ارتباطی با ورودیهای سرسرای مرکز به شمار میرود. این سرسرا دارای طاقی است که یک نورگیر گنبدی با هشت پنجره چوبی دارد. در وسط سرسرا نیز حوضی هشت ضلعی وجود دارد که قطر آن چیزی در حدود 30/3 متر است و فوارههایش نیز به خوبی خودنمایی میکنند.
معماری این کاخ به شکل صفه است و ایوانی نیز رو به شمال دارد. گچبریهایی که بر این عمارت کار شده است، آن را بسیار منحصربهفرد کرده و به خوبی خودنمایی میکند. برای هر کدام از اتاقها و حتی طبقات این عمارت تزئین و معماری بهخصوصی طراحی شده است، برای مثال یکی از اتاقها دارای حوض آب و دیگری دارای بخاری دیواریای است که آن را متمایز ساخته است، به همین دلیل هم میتوان گفت که در طراحی این باغ در عین تنوع و گوناگونی فضاها، نوعی یکدستی و یکپارچگی نیز وجود دارد که آن را خارقالعادهتر میکند.
به طور کلی میتوان گفت که اتاقهای طبقه اول در 4 گوشه عمارت دارای تزئیناتی از گچبری و نقاشی هستند، این در حالی است که در طبقه دوم این عمارت با مجموعهای از رواقها، طاقها، اتاقها و البته پنجرههایی روبهرو میشویم که به خوبی طراحی شدهاند و زیبایی فضا را چندین و چند برابر کردهاند. طبقه دوم عمارت علاوه بر این المانها دارای راهروهایی است که به اتاقها میرسند و تزئینات ویژه خودشان را دارند.
سقفهای کاخ هشت بهشت نیز از موزاییکهایی زیبا پوشانده شدهاند و این موضوع باعث شده که با دالانها و غلامگردشها هماهنگتر و یکدستتر شوند.
نکات گردشگری باغ و عمارت هشت بهشت اصفهان
توصیه ما این است که برای سفر به شهر تاریخی و زیبای اصفهان و بهخصوص بازدید از باغ و عمارت هشت بهشت، زمان مناسبی را در نظر داشته باشید تا بتوانید از زیبایی محیط، لذت بیشتری ببرید. با توجه به اینکه این باغ دارای سرسبزی بسیاری است معمولاً توصیه میشود که در فصل بهار به آن مراجعه کنید تا شکوه و زیبایی شکوفههای رنگارنگ و درختان زیبا و سبز آنها لذت این بازدید را برایتان چندین و چند برابر کنند.
زمانی که برای بازدید از این جاذبه گردشگری میتوان تخمین زد چیزی در حدود یک ساعت است، پس حتماً با برنامهریزی مشخص، زمانی کافی را برای این بازدید در نظر داشته باشید تا بتوانید به تمامی بخشهای این کاخ مراجعه کرده و آنها را به خوبی مشاهده نمایید.
در نزدیکی کاخ هشت بهشت، جاذبههای گردشگری دیگری از شهر اصفهان نیز وجود دارند که میتوانید بعد از بازدید از این باغ به آنها نیز مراجعه کنید، پس بهتر است که در برنامه بازدید خود اماکنی مانند مدرسه چهار باغ، کاخ چهل ستون، تالار اشرف، عالی قاپو، سی و سه پل، موزه هنرهای تزئینی در عمارت رکیب و... را نیز جای دهید.
لازم به ذکر است که عمارت و باغ هشت بهشت برای راحتی و آسایش بازدیدکنندگان امکانات بسیاری از جمله دسترسی به وسایل نقلیه، اقامتگاه، رستوران، بوفه، پوشش شبکه و... را در نظر گرفته است.
آشنایی با انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران
- آشنایی با انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران
اوضاع سیاسی و اجتماعی دهه هفتاد و تحولات به وقوع پیوسته سالهای منتهی به سال 1376 و در پی آن، گسترش نشریات مستقل و جذب تعداد بیشتری عکاس به زمینه عکاسی مطبوعاتی که عمدتاَ از بین تحصیلکردگان این رشته وجوانان بودند، و همچنین شکل گیری نهادهای مدنی و ایجاد زمینه پذیرش برای صدور تشکیل نهادهای مدنی از طرف دولت و پشتیبانی مسئولین وقت مانند وزارت ارشاد، وزارت کشور و وزارت کار از این گونه جریانات، شرایطی را بوجود آورد که شکل گیری یک نهاد تازه برای حمایت از حقوق عکاسان و تشکیل انجمن برای گردآوری عکاسان مطبوعات به دور هم برای رسیدن به خواسته های حرفه ای خود را طلب مینمود و این خواسته دیرینه، اینک امکان وقوع پیدا کرده است.
در این زمان چند تن از عکاسان با سابقه به این فکر افتادند که انجمنی برای حمایت از حقوق صنفی خود تشکیل دهند. مرحوم کاوه گلستان ، محسن راستانی و سیف الله صمدیان از جمله این افراد بودند که با دعوت از سایرعکاسان از جمله بهمن جلالی ، حسین پرتوی ، محمد فرنود ، نادر داودی ، مجتبی آقایی و خانم لاله شرکت، اقدام به برگزاری جلساتی برای تصمیم گیری درباره چگونگی شکل گیری و طرح اساسنامه و مسائل مربوط به آن مینمایند.
درابتدا جلسات در دفتر کار آقای خسرو جردی یکی از نقاشان معاصر و سپس در دفتر مجله تصویر به میزبانی آقای صمدیان تشکیل گردید. جلسات بحث و گفتگو پیرامون چگونگی شکل گیری انجمن و حیطه اختیارات واهداف و سیاستهای آن، تقریبا به مدت یکسال هر هفته و هربار به مدت چند ساعت برگزار می شد تا اینکه بالاخره اولین جلسه انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران در تاریخ دوازدهم تیر ماه سال 1378 در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد که در این جلسه هیات موسس ضمن معرفی و اعلام موجودیت خود و پیش نویس اساسنامه انجمن را برای عموم قرائت کردند. در این جلسه حدود دویست نفر از عکاسان و علاقمندان به عکاسی و همچنین مصطفی تاج زاده معاون سیاسی وقت وزارت کشور و مهرنوش جعفری مدیر کل مطبوعات وزارت ارشاد حضور داشتند.
پس از آن اولین مجمع عمومی انجمن در تاریخ بیست و دوم شهریور ماه سال 1378 در خانه فرهنگ محله گلها برگزار شد. دستور کار این جلسه تصویب اساسنامه، انتخاب هیات مدیره، بازرسان و تعیین روزنامه کثیر الانتشار برای اطلاع رسانیهای بعدی بود.
مدتی بعد در پی تلاش های چند تن از اعضای هیات موسس و هیات مدیره انتخابی پس از تایید اساسنامه مورخه 1378/8/17 که دارای 45 ماده و 19 تبصره بود، انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران در تاریخ هفتم آذر سال 1378 با امضای علی شیخ مدیر کل سازمان های کارگری و کارفرمائی در وزارت کار و امور اجتماعی به شماره 30956 به ثبت رسید.
اعضای هیأت مؤسس: حسین پرتوی، بهمن جلالی، نادر داودی، محسن راستانی، محمد فرنود، کاوه گلستان، سیف الله صمدیان و لاله شرکت.
طبق تعریف ارایه شده در اساسنامه این انجمن؛ عکاس مطبوعاتی به شخص حقیقی اطلاق می شود که جزء کارکنان مطبوعات محسوب شده و به دستور کارفرما در مقابل حق السعی امرار معاش میکند.
از جمله اهداف مشخص شده برای انجمن:
- فعالیت در عرصههای حقوقی فرهنگی اجتماعی و قضائی در ارتباط با اعضا که به نحوی از انحا به حرفه عکاسی مطبوعاتی در همه اشکال آن مربوط میشود، مشروط بر آن که به منظور نفع نباشند.
- ایجاد و تقویت همبستگی صنفی میان اعضا و هماهنگ کردن و تنظیم فعالیتهای آنان.
- جستجو و بررسی تمامی راهها و مسائلی که به بهبود وضعیت تولید و توسعه ارتباطات حرفه ای در سطح ملی و بین المللی کمک می کند.
- معرفی نماینده انجمن در نزد نهادهای دولتی وغیر دولتی برای حفظ منافع و مصالح این حرفه.
- دفاع از منافع حرفه ای و صنفی اعضای انجمن بر مبنای اهداف ذکر شده در اساسنامه.
- پیگیری و اقامه دعوا در دادگستری و محاکم صالحه برای دفاع از منافع حرفه ای و صنفی اعضا مطابق قانون.
- همکاری با سازمانهای ملی و بین المللی در جهت توسعه و ارتباطات مربوط و تحقق اهداف انجمن بر اساس قوانین و مقررات.
- فعالیتهای انتشاراتی و آموزشی در زمینه عکاسی مطبوعاتی بر اساس قوانین موجود کشور.
- برگزاری نمایشگاه، مسابقه، سمینارها و نشستهای علمی و جشنواره های تخصص در داخل یا خارج از ایران.
- همکاری در جهت تشکیل شرکتهای تعاونی و همچنین تلاش در جهت تامین امکانات رفاهی اعضا با رعایت مقررات مربوط.
تفاهمنامهای برای فروش رایت کتابهای ایرانی با بزرگترین آژانس ادبی چین
- تفاهمنامهای برای فروش رایت کتابهای ایرانی با بزرگترین آژانس ادبی چین
مجید جعفریاقدم، مدیر آژانس ادبی پل در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، از محل نمایشگاه پکن، درباره تفاهمنامه همکاری این آژانس با بزرگترین آژانس ادبی چین به نام آژانس ادبی رایتول گفت: قرارشد تا آژانس ادبی رایتول در مرحله نخست 50 عنوان از کتابهای ما را که مناسب بازار چین است، انتخاب و به نمایندگی از آژانس ادبی پل در چین معرفی و برای فروش رایت برای ناشران چینی بازاریابی کند. ما هم متعهد شدیم از میان کتابهای آنها در مرحله اول 30 عنوان کتاب را انتخاب کنیم که مناسب بازار نشر ایران است و در ایران معرفی کنیم تا بتوانیم برای فروش کپیرایت آنها به ناشران ایرانی بازاریابی کنیم.
- انعقاد قرارداد همکاری چاپ مشترک کتابهای ایرانی در چین
او با اعلام امضای قرارداد همکاری با دو ناشر چینی بیان کرد: با دو ناشر چینی؛ یکی انتشارات educational central land و دیگری انتشارات جی. یو قرارداد چاپ مشترک 6 کتاب را امضا کردیم. قرارشد طرفهای چینی هزینه ترجمه و چاپ 1000 جلد را پرداخت کنند تا ناشرهای ایرانی، این کتابها را ترجمه و چاپ کنند و 50درصد از فروش آن کتابها را به ناشران چینی بدهند.
به گفته مدیر آژانس ادبی پل، به این صورت ناشران ایرانی، بهایی برای حق کپیرایت پیش پرداخت نمیکنند و مبلغ رایت را از درصد فروش پشت جلد کتابها به ناشران چینی میپردازند.
جعفریاقدم در خصوص واگذاری کپیرایت کتابهای ایرانی به ناشران چینی برای ترجمه و نشر در چین گفت: توافق شد طرف چینی سه عنوان از کتابهای ما را به چینی ترجمه و چاپ کنند و حق رایت را از درصد فروش کتابها به ناشران ایرانی پرداخت کنند. قرارداد این کتابها در نمایشگاه کتاب فرانکفورت نهایی خواهدشد.
مذاکره با ناشر فرانسوی برای ترجمه و نشر رمانهای ایرانی
جعفریاقدم همچنین از ملاقات با ناشری از فرانسه خبر داد و افزود: قبل از اینکه به کشور چین بیاییم با ناشر فرانسوی مکاتبه داشتیم، آنها اظهار علاقه کرده بودند تا رمانهای ایرانی با موضع زنان را به آنها معرفی کنیم.وی ادامه داد: در این زمینه، کتابهایی را معرفی کردیم و به صورت حضوری بیشتر توضیح داده شد. سه عنوان کتاب را هم برای بررسی انتخاب کردند که در صورت نهایی شدن تصمیم آنها در نمایشگاه فرانکفورت میتوانیم قرارداد فروش این سه کتاب را ببندیم.
جعفریاقدم همچنین از تلاشهای شخصی شیوا وکیلینسلیان، نماینده موسسه نمایشگاهها در نمایشگاه کتاب پکن برای استفاده مفید از این نمایشگاه تشکر و قدردانی کرد.
یک تازهوارد در مکان اول آمریکا/ تارانتینو موفقیت دیگری کسب کرد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- یک تازهوارد در مکان اول آمریکا/ تارانتینو موفقیت دیگری کسب کرد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هالیوود ریپورتر، «فرشته سقوط کرده است» فیلمی که در آخر هفته اخیر اکرانش را در آمریکا و سینماهای جهان شروع کرد، کارش را با رقمی بالاتر از حد انتظار یعنی 21.3 میلیون دلار در آمریکا شروع کرد.
این موفقیت موجب شد تا «سریع و خشن: هابز و شاو» و «شیرشاه» که اکنون چهارمین و ششمین هفته اکرانشان را تجربه کردند، به ردههای پایینتری نقل مکان کنند.
فیلم اکشن ماجرایی «فرشته سقوط کرده است» محصول کمپانی لاینزگیت با بازی جرارد باتلر و مورگان فریمن که این بار نیک نولت هم به آنها پیوسته سومین قسمت از یک مجموعه اکشن است. این فیلم به کارگردانی ریک رومنوو ماجرای 2 قسمت قبلی «المپیوس سقوط کرده است» محصول 2013 و «لندن سقوط کرده است» 2016 را ادامه میدهد.
در این قسمت جادا پینکت اسمیت و لنس ردییک نیز به گروه بازیگران اضافه شدهاند . داستان این فیلم درباره مایکل بنینگ با بازی باتلر به عنوان یک مامور سرویس امنیتی است که به اشتباه به تلاش برای کشتن رییس جمهوری با بازی فریمن متهم میشود. تقریبا نیمی از خریداران بلیت 35 سال به بالا بودند.
در مکان دوم پرفروشها «پسران خوب» جای گرفته که هفته پیش فیلم نخست فهرست بود. این فیلم کمدی از کمپانی یونیورسال پیکچرز با فروش 11.8 میلیون دلار دیگر، فروش داخلی خود را به 42.1 میلیون دلار رساند و در سراسر جهان در مجموع 49 میلیون دلار فروخت. این فیلم را جن استوپنیتسکی کارگردانی کرده و سه پسر بچه بازیگران اصلی آن هستند.
فیلم تازه وارد دیگری موفق شد تا جایگاه سوم جدول پرفروش را به خود اختصاص دهد. درام «غلبه کننده» از کمپانی سونی با فروش 8.2 میلیون دلار بالاتر از حد انتظار ظاهر شد. این فیلم را الکس کندریک کارگردانی کرده و درباره بسکتبال در یک دبیرستان است. الکس کندریک، پریسیلا شایر، شری ریگبی، جک استرنر، کامرون آرنت و آرین رایت بازیگران این فیلم را تشکیل دادهاند.
در ششمین هفته اکرانش «شیر شاه» در مکان چهارم جای گرفت. این فیلم که به کارگردانی جان فاورو و با اقتباس از انیمیشن کلاسیک کمپانی دیزنی ساخته شده 8.2 میلیون دلار دیگر فروش کرد تا مجموع فروشش در بازار آمریکا را به 510.7 میلیون دلار برساند. این فیلم در بازار جهانی تاکنون 1.5 میلیارد دلار فروش کرده و جایگاه خود را به مکان نهمین فیلم پرفروش تاریخ رسانده است.
مکان پنجم نیز به «سریع و خشن تقدیم میکند: هابز و شاو» رسید که با بازی جیسون استتهم و دواین جانسون با فروش 8.1 میلیون دلار دیگر در هفته اخیر، فروشش در آمریکا را به رقم 147.7 میلیون دلار سانده است. این فیلم در بازار جهانی 588.9 میلیون دلار کسب کرده و این هفته آغاز اکرانش را با فروش 102 میلیون دلاری در چین جشن گرفته است و عنوان دومین افتتاحیه بزرگ هالیوودی در چین را پس از «انتقامجویان: پایان بازی» از آن خود کرد.
«هابز و شاو» از کمپانی یونیورسال از فیلمهای اقماری مجموعه «سریع و خشمگین» را دیوید لیچ کارگردانی کرده است و ادریس آلبا، ونسا کربی و هلن میرن دیگر بازیگران آن هستند.
فیلم جدید کمپانی فاکس سرچلایت با عنوان «آماده یا نه» دیگر فیلم تازه وارد هفته بود که مکان ششم را در اختیار گرفت و فروشی 7.6 میلیون دلاری را ثبت کرد. این فیلم با درجه R درباره یک بازی خشونت بار موش و گربهای در شب عروسی است.
در عین حال «روزی روزگاری در هالیوود» کوئنتین تارانتینو در مکان دهم جدول با فروش 5 میلیون دلار قرار گرفت. این فیلم پس از «لعنتیهای بیآبرو» دومین فیلم پرفروش تارانتینو در بازار داخلی آمریکا شد و مجموع فروشش به 123.2 میلیون دلار رسید. این فیلم 28 میلیون دلار دیگر هم از فروش در 55 بازار بینالمللی کسب کرد تا در مجموع در سراسر جهان 239.8 میلیون دلار کسب کرده باشد.
«جوکر» در ونیز دیده شد/ تشویق 8 دقیقهای تماشاگران - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- «جوکر» در ونیز دیده شد/ تشویق 8 دقیقهای تماشاگران - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، «جوکر» با حضور خواکین فینیکس بازیگر و تاد فیلیپس کارگردان فیلم شب گذشته 31 آگوست برابر با 9 شهریور ماه در جشنواره فیلم ونیز برای نخستین بار دیده شد.
این پیش نمایش با استقبال وسیع حضار روبرو شد و آنها 8 دقیقه ایستاده فیلم را تشویق کردند و به تحسین فیلمی که با بازی خواکین فینیکس و به کارگردانی تاد فیلیپس ساخته شده، پرداختند.
این فیلم بر مبنای شخصیت دشمن بتمن و بر مبنای یک داستان اورجینال ساخته شده است.
فینیکس و فیلیپس که در فرش قرمز فیلم شرکت کرده بودند در سالن سالا گرانده حضور یافتند. زازی بی تز که در فیلم در نقش همسایه شخصیت فینیکس بازی کرده نیز در مراسم حاضر بود. با این حال جای رابرت دنیرو که در نقش مجری یک برنامه شبانه در فیلم بازی کرده در لیدو خالی بود.
این فیلم درباره شخصیتی از دنیای کمیکهای دیسی است اما داستانی غیراقتباسی دارد و هیچ نشانی از حضور بتمن یا دیگر شخصیتهای دیسی در آن دیده نمیشود. شخصیت اصلی فیلم آرتور فلِک استندآپ کمدینی ناموفق است که با تحقیر روبرو شده و به شخصیتی ویرانگر بدل میشود. داستان این فیلم در سال 1981 در گاتهام سیتی اتفاق میافتد.
این فیلم قرار است 4 اکتبر در آمریکا راهی سینماها شود.
نقشآفرینی فینیکس در نقش آرتور فلک؛ مردی غمگین و از نظر روانی مشکلدار که به نماد نیهیلیسم بدل میشود، اکنون از مدعیان جوایز اسکار امسال است.
فینیکس در نشست مطبوعاتی فیلم گفت که دوره سختی را پشت سر گذاشته تا به این نقش برسد و واقعاً نمیخواسته آن را ایفا کند و فیلمهای دیگر از جمله نسخه «جوکر» هیث لجر که برای ایفای نقش آن در «شوالیه تاریکی» موفق به کسب جایزه اسکار شد، بر او اثر نگذاشته است.
فینیکس برای ایفای این نقش کلی وزن کم کرد (که گفته شده بیش از 20 کیلوگرم بوده است) و به بررسی شخصیتهای مشکلدار پرداخته و بارها و بارها لبخند را تمرین کرده است. وی همچنین به مطالعه کتابهایی درباره جنایتکاران روانی و نیز ترورهای سیاسی پرداخته است.
وی در این باره گفته است: او یک جوری مخلوق خود ما بود.
وی که هشت ماه را صرف خلق آرتور فلِک شخصیتی کرده که به دشمن اصلی بتمن بدل میشود و عاشق بحران است، در این باره بیان کرد: این شخصیت خیالی است و نمیخواستم شخصیتی خلق کنم که یک روانپزشک روی او یک عنوان بگذارد. دلم میخواست او به نوعی شخصیتی مرموز و اسرارآمیز باشد.
در این نشست کارگردان فیلم نیز بیان کرد که وقتی او و اسکات سیلور که به عنوان فیلمنامهنویس با او همکاری کرده، فیلمنامه را مینوشتند به نسخه سینمایی رمان کلاسیک «مردی که میخندد» ویکتور هوگو که سال 1928 ساخته شد نیز توجه داشتند. فیلمهای مارتین اسکورسیزی به ویژه «راننده تاکسی»، «گاو خشمگین» و «سلطان کمدی» و نیز «پرواز بر فراز آشیانه فاخته» میلوش فورمن نیز دیگر منبع الهام آنها بودند.
آلبرتو باربرا مدیر هنری فستیوال ونیز از این فیلم به عنوان قویترین شانس اسکار یاد کرده است.
شنبه 9 شهریور چهارمین روز جشنواره فیلم ونیز 2019 بود و این فیلم در بخش مسابقه بینالملل برای نخستین بار در جهان به نمایش درآمد.
امسال 4 فیلم آمریکایی در ونیز در بخش رقابتی حضور دارند که «جوکر» با درجه R از جمله آنها بود.
پس از جشنواره فیلم ونیز، «جوکر» در جشنواره فیلم تورنتو نیز دیده خواهد شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.